Menú

Vilanova i la Geltrú duplica aquest estiu el nombre de visitants, respecte a l'any passat

Comparteix:
07/09/2021 11:53

S'incrementen notablement les xifres de visitants i d'ocupació hotelera, sobretot a l'agost, i la tria per la ciutat la continua liderant el turisme familiar

Vilanova i la Geltrú tanca la temporada d'estiu amb unes dades que evidencien la bona recuperació de la normalitat turística a la ciutat, malgrat encara hi ha algunes restriccions derivades de la situació sanitària.

Una de les dades que més exemplifiquen aquesta recuperació és en el nombre d'atencions que es fan a les Oficines de Turisme de la plaça de la Vila i del passeig de Ribes Roges. Enguany, entre els mesos de juliol i agost,  s'han atès 1.692 de visitants. Una xifra que representa un increment de més del 100%, respecte a l'estiu de 2020. Pel que fa al perfil de visitant, el turisme familiar continua sent el majoritari, (35%), seguit de molt de prop pel visitant individual, (34%), parelles (26%) i grups d'amics (4'9%)

La procedència tampoc ha variat en relació l'any passat, i el majoritari continua sent el turisme nacional (84%) seguit de França i del Regne Unit. Dins el nacional, la majoria de visitants han estat catalans, seguits de bascos, aragonesos i madrilenys.

A nivell de consultes, la majoria han estat per sol·licitar plànols de la ciutat, itineraris urbans, visites guiades i informació del trenet turístic. També hi hagut demanda d'informació en relació a activitats culturals i lúdiques, mercats municipals i mercadals d'estiu.

Pel que fa a les pernoctacions, durant els mesos de juliol i agost s'ha constatat un important creixement respecte a l'estiu passat, amb valors que ja es comencen a acostar als anys de prepandèmia.

Així, l'ocupació hotelera d'aquest estiu s'ha duplicat, situant-se en una mitjana del 61% al juliol i del 76% a l'agost. Per sectors, l'ocupació als càmpings ha estat del 65% al juliol i del 77% a l'agost. Als hotels la xifra mitjana ha arribat fins gairebé el 66% al juliol, mentre que a l'agost ha augmentat fins al 85% d'ocupació. Pel que fa als apartaments turístics, la mitjana de reserves al juliol s'ha situat en el 77% i ha pujat fins al 90% a l'agost. Per últim, en el cas dels habitatges d'ús turístic (HUT) l'ocupació global al juliol ha estat del 34%, mentre que a l'agost s'ha enfilat fins al 75%.

Dins el context de model turístic, la ciutat també ha mantingut elements de reclam, com el recorregut del trenet o el mercat d'artesania del passeig del Carme, que s'ha celebrat del 24 de juny al 29 d'agost.

Enguany, 15 paradetes han exposat els seus productes d'artesania de dijous a diumenge de 18 a 24 hores. El col·lectiu de paradistes s'ha mostrat prou satisfet pel nombre de vendes, malgrat que el volum de turisme no hagi estat tan alt com en anys anteriors, i han valorat molt positivament que Vilanova i la Geltrú sigui un dels pocs municipis que han permès celebrar el mercat i facilitar que puguin treballar a l'estiu.

Vilanova Turisme ha estrenat al maig d'aquest any el nou web. A 31 d'agost hi ha accedit més de 9.500 usuaris per consultar les seves pàgines. S'han registrat 11.489 sessions i les visites a les pàgines han estat de prop de 28.000.

Les xarxes socials de Vilanova Turisme també han experimentat un creixement d'usuaris durant aquests darrers mesos d'estiu. Instagram ha augmentat en 1800 seguidors i ara la xifra se situa prop dels 10.000. A Facebook hi ha 369 nous seguidors i ara ja compten amb més de 6.300. I en el cas de Twitter, 273 persones s'han fet seguidores de Vilanova Turisme, aquests últims mesos, i la xifra arriba als gairebé 2.000

El Regidor de Promoció Econòmica, Projecció de Ciutat i Patrimoni, Jordi Medina ha valorat positivament unes dades que refermen la ciutat com a destinació turística de qualitat. Un estiu més demostrem amb les dades d'ocupació hotelera que Vilanova i la Geltrú continua sent una destinació turística de qualitat i que, sobretot, moltes famílies de l'interior de Catalunya aposten per passar les seves vacances a la nostra ciutat”.

Medina també s'ha referit al treball continuat que es porta a terme des de l'Ajuntament, i que inclou aspectes tan essencials com la promoció de ciutat o la millora de l'atenció turística “Des de la Regidoria de Projecció de Ciutat continuem treballant per millorar l'acollida i l'atenció turística. Entre les novetats d'aquest estiu hi ha el nou punt d'informació turística al Museu del Ferrocarril o el vídeo promocional de la ciutat amb Jordi Ríos que han servit per apropar la ciutat a molta més gent i reivindicar el seu caràcter genuí, de versió original”. I ha posat l'accent en la posada en marxa del nou Pla de màrqueting i en la col·laboració amb els diferents agents i atractius de la ciutat per seguir avançant.

 

 

Jordi Medina, regidor de Promoció Econòmica, Projecció de Ciutat i Patrimoni,

Jordi Medina, regidor de Promoció Econòmica, Projecció de Ciutat i Patrimoni,

Punt d`informació turística

Punt d'informació turística

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Reactivem VNG, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració