Menú

'La nostàlgia es torna esperança', lema de la Festa Major 2021

Comparteix:
08/07/2021 13:30

L'Auditori Eduard Toldrà acull la presentació del programa d'actes i el cartell de l'edició d'enguany

En el més pur estil Carnaval vilanoví, es va presentar ahir la Festa Major 2021, que en aquesta edició ha pres per lema “La nostàlgia es torna esperança” amb la voluntat de tornar a recuperar la festa per a totes i tots.

L'alcaldessa de la ciutat, Olga Arnau, va explicar que “ara fa un any ens trobàvem amb una festa inèdita. Un any més tard la situació ha canviat però la pandèmia continua condicionant-nos la vida”. L'alcaldessa va recordar que la Festa Major de la ciutat comporta fer vida al carrer de manera multitudinària, vivint-la intensament. “No podem deixar de celebrar-la, però encara no ho podem fer tal i com voldríem. Hem avançat molt respecte l'any passat però la prioritat és la salut de la nostra ciutat”. En aquest sentit, Arnau va insistir molt en què hi haurà Festa Major, però que caldrà seguir les indicacions que marquin les autoritats sanitàries.

Seguidament, l'alcaldessa va agrair un per un a Pabordes i Pabordesses la feina realitzada durant aquests dos anys perquè la Festa Major esdevingués una realitat. “Han dedicat a la ciutat tot allò que ha fet falta”. També va aprofitar l'ocasió per agrair a la fins ara regidora de Cultura i nova directora general de Cultura Popular de la Generalitat, Adelaida Moya, el seu treball intens en la preservació de la festa.

Per la seva banda, Mercè Mateo, nova regidora de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, acompanyada per la directora general Adelaida Moya, va fer referència a la riquesa amb què compta la ciutat quant a teixit associatiu i talent. “Han estat dos anys molt complicats i farem tots els esforços perquè la cultura sigui sent segura”.

Un Arquebisbe Armanyà i un Manuel de Cabanyes molt vius i particulars van donar la benvinguda a les persones assistents a l'acte, que es va celebrar a l'auditori Eduard Toldrà. Els reviscuts il·lustres vilanovins van fer un repàs a l'actualitat de la ciutat, sense desaprofitar l'avinentesa per fer referència als representants polítics municipals, o a les entitats més emblemàtiques. Al crit de “LA FESTA ÉS NOSTRA” es va donar pas a la presentació de la festa d'enguany.

Van ser els integrants de la Pabordia de la Festa Major 2020/21 els encarregats d'anar desgranant el programa d'actes i presentant les novetats d'aquesta edició, fins a arribar a destapar el cartell d'enguany, obra de l'artista vilanoví Jaume Llaó. Va ser el propi autor qui en va explicar el seu contingut i voluntat: plasmar gràficament aquell sentiment generat per la situació sanitària que ens priva de la festa. Però amb una mirada d'esperança recordem els seus elements, que es fan presents quan ens retirem allò que no ens deixa viure la realitat, i pareix la llum i l'esperança. Com si fos un somni, va agafant forma i apareix allò que és la nostra identitat i ens omple d'orgull. I la mirada de la noia és la nostra mirada quan tornem a veure els gegants i els dracs, la nostra festa major i “la nostàlgia es torna esperança”.

L'acte va acabar amb un esclat de música i colors, després que tots els presents s'encomanessin a la Mare de Déu de les Neus.

 

Vols veure més fotos de la presentació?

 

Festa Major 2021, "La nostàlgia es torna esperança"

Festa Major 2021, "La nostàlgia es torna esperança"

.

.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració