Menú

Aquesta setmana 28 alumnes finalitzen la seva participació en el projecte Far. El 88% continuarà la seva etapa formativa

Comparteix:
04/06/2021 13:18

El programa de l'IMET estimula la continuïtat formativa de joves amb dificultat d'aprenentatge o risc d'exclusió escolar

L'Institut Municipal d'Educació i Treball fa tretze anys que impulsa el Programa Far. Un projecte de diversificació curricular, que té com a objectiu estimular la continuïtat formativa de l'alumnat amb dificultats d'aprenentatge o risc d'abandonament escolar, compaginant l'horari lectiu amb estades en empreses de Vilanova i la Geltrú. D'aquesta manera es facilita que els joves puguin tenir una primera presa de contacte amb el món laboral, en un tipus de professió que els interessi o motivi.

El programa està adreçat a alumnat de 3r i 4t d'ESO, que presentin dificultats generalitzades d'aprenentatge, un baix nivell d'assoliment de les competències en la majoria de les matèries en els cursos anteriors i que tenen compromès l'assoliment de les competències de l'etapa. Cada centre educatiu de la ciutat disposa d'un nombre de derivacions, i el seguiment de l'alumnat és càrrec de l'IMET mitjançant la Tècnica d'Integració Social.

Aquesta és la darrera setmana que els 28 nois i noies, que enguany formen part del programa Far, realitzen les estades a les empreses col·laboradores. Una xifra que la pandèmia ha obligat a reduir, però que hi ha intenció de restablir a les 54 places habituals de cara al curs vinent, si la situació sanitària ho permet.

Tots els centres de secundària de la ciutat, tant públics com concertats, estan adherits al programa, mentre que el tipus d'empresa on els joves fan les seves estades es busca en funció de les preferències dels nois i noies. L'objectiu, tot i que no sempre es pot aconseguir, és que sigui el mateix alumne qui determini i especifiqui quins oficis o activitats són del seu interès i, per tant, pugui mostrar una major predisposició per seguir formant-se. En aquest sentit, de mitjana, el 88% de l'alumnat que ha participat en el projecte Far continua l'any següent la seva formació acadèmica en un centre educatiu.

A més del grup d'empreses fidelitzades, que habitualment acullen alumnes del projecte Far, cada curs es busquen noves incorporacions que assumeixin aquest compromís social: permetre l'aplicació pràctica dels coneixements adquirits com a element motivador per l'alumnat, i l'apropament a la relació adulta que s'estableix entre agents laborals perquè pugui ser un element potenciador de comportaments madurs que permetin a aquests alumnes l'assoliment dels objectius generals de l'Educació Secundària Obligatòria.

(Més informació del programa Far)

Ayoub Mussati

Ayoub Mussati

Nerea Túnel

Nerea Túnel

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Educació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració