Menú

Jornada gastronòmica del peix i marisc, el dissabte 5 de juny

Comparteix:
28/05/2021 11:36

Un maridatge de mar i vi i un sopar-degustació al vespre volen posar en primer pla els productes de la llotja de VNG

VNG recuperarà el dissabte, 5 de juny, la Jornada gastronòmica del peix i marisc. Serà una proposta doble, que permetrà tastar plats elaborats amb producte de la Llotja de Vilanova i la Geltrú, al mateix port pesquer. Un maridatge de mar i vi al migdia i una degustació gastronòmica al vespre són l'oferta culinària per posar en primer terme la qualitat i varietat dels plats elaborats amb peix i marisc local.

La Jornada es va fer per primer cop l'any 2019. L'any passat, però, per les restriccions de la Covid-19 no es va poder dur a terme. Enguany s'han previst totes les mesures de protecció i higiene, amb un recinte perimetrat, inscripció prèvia i control d'aforament.

El maridatge de mar i vi, serà entre les 12 i les 15 h. Consistirà en la degustació d'una selecció de tapes elaborades amb productes del mar i maridades amb vins i espumosos seleccionats per Temps de vi. Caldrà adquirir prèviament i de forma en línia, a un preu de 25 euros (2 persones) i 50 € (4 persones) un tiquet d'entrada que inclou la degustació de vi amb copa de vidre. A banda, a preus populars, es podran degustar plats com: fideus rossejats, gamba vermella i sardina cuinats per l'Associació esportiva Llaguts de la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú. L'acte estarà amenitzat amb música en directe.

L'acte central de la Jornada serà al vespre, a la Llotja del Peix. La degustació gastronòmica consistirà en una varietat de plats, cuinats i servits per l'alumnat de l'Institut Joan Ramon Benaprès. Les propostes seran exclusivament de peix i marisc provinent de la Confraria de Vilanova i la Geltrú. S'inclourà en el menú cinc productes destacats: la gamba vermella vilanovina, la pota de pop, la sardina, la sípia i l'emperador o tonyina, depenent de les captures del dia anterior.

El preu del tiquet és de 35¿€, i es podrà adquirir prèviament de forma en línia. Inclourà: 5 racions + beguda + copa de vidre.

La jornada té com a objectiu la promoció gastronòmica del peix i marisc provinent de la Llotja de la ciutat i és una aposta per acostar els productes de la mar a tothom i fomentar el seu consum entre totes les edats, ajudant així a l'increment de la seva comercialització.

També es busca potenciar un consum saludable d'aliments i ajudar a valorar l'ofici de pescador, així com donar visibilitat i el reconeixement de les dones del sector.

Els tiquets es poden adquirir ja a través del web de Temps de vi.

 

MARIDATGE MARI I VI

SOPAR-DEGUSTACIÓ

La llotja acollirà la jornada gastronòmica (foto juliol 2019)

La llotja acollirà la jornada gastronòmica (foto juliol 2019)

Es cuinaran gambes, pop, sardina, sípia i emperador o tonyina (foto juliol 2019)

Es cuinaran gambes, pop, sardina, sípia i emperador o tonyina (foto juliol 2019)

Al migdia, maridatge mar i vi (foto 2019)

Al migdia, maridatge mar i vi (foto 2019)

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Mercats, Reactivem VNG, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració