Menú

El govern de VNG es reuneix amb el principal partit de l'oposició per encarrilar el Pla de Reactivació Econòmica i Social

Comparteix:
12/04/2021 14:48

El PRES és una eina per sortir de la crisi i situar VNG com a ciutat de referència econòmica en l'àmbit nacional

Representants del govern municipal es van reunir divendres amb el PSC, el principal partit de l'oposició a Vilanova i la Geltrú, per parlar sobre el Pla de Reactivació Econòmica i Social (PRES). El PRES és la continuïtat del Pla de Xoc Social i Econòmic que l'Ajuntament va posar en marxa l'any passat per donar resposta immediata a les necessitats sanitàries, socials i econòmiques conseqüència de la crisi provocada per la Covid-19.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha explicat avui al programa Sessió Plenària de Canal Blau que “amb el Pla de Reactivació Econòmica i Social volem anar més enllà, necessitem dotar-nos d'una eina de ciutat que ens ajudi a sortir de la crisi actual i desenvolupar-nos estratègicament per sortir-ne més enfortits”. Segons l'alcaldessa, ara és el moment de debatre “la ciutat que volem a mitjà i llarg termini, partint dels nostres potencials i bastint estratègies de desenvolupament econòmic per crear ocupació de qualitat i millorar la vida i l'economia de les famílies vilanovines”.

Per a l'alcaldessa Olga Arnau, en aquest debat és important buscar el consens dels agents econòmics i socials de la ciutat, així com els partits polítics, “perquè en temes estratègics de futur hem d'anar a la una. Volem una ciutat viva que aprofiti les seves oportunitats, no una ciutat que depengui de subvencions”. L'alcaldessa ha afirmat que “si hi ha consens, són polítiques que quedaran per més enllà del 2023”.

La reunió amb el principal grup de l'oposició “va ser molt constructiva i va posar especial èmfasi en el model de ciutat per garantir el desenvolupament d'una activitat econòmica estratègica que ens situï al mapa nacional”, ha manifestat el portaveu del govern municipal, Jordi Medina. “Alhora –ha dit- s'ha posat en valor el paper de l'administració pública i la proximitat de serveis a la ciutadania”.

Amb les aportacions rebudes de tots els agents econòmics, polítics i socials el govern de Vilanova i la Geltrú desenvoluparà un document conjunt que remetrà a tots els participants perquè el validin o proposin noves accions de millora. La intenció dels representants municipals és portar-lo al Ple municipal per aprovar-lo en unanimitat. En aquest sentit, Olga Arnau ha destacat la participació de “totes les entitats, associacions, gremis i partits polítics que han fet arribar les seves aportacions. En un pla de futur com aquest, és important que tothom s'hi vegi representat i tingui el vistiplau dels diferents agents econòmics i socials de la nostra ciutat".

Les mesures del Pla de Xoc del 2020 s'han continuat implementant fins avui i continuaran actives per donar resposta a totes les necessitats que vagin sorgint a la ciutat. En aquest període l'Ajuntament ha incrementat en més d'1 milió d'euros les partides i programes d'acció social, ha augmentat els programes de reinserció laboral, i els convenis de l'Economat, entre altres. Paral·lelament es promouen ajuts a les empreses, subvencions de taxes i impostos, i plans específics de dinamització econòmica a diferents sectors.

La reunió es va celebrar divendres

La reunió es va celebrar divendres

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol, Comerç, Empresa, L'Ajuntament, Reactivem VNG, Treball
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració