Menú

VNG canvia el sistema de recollida de mobles i voluminosos i reforça les inspeccions

Comparteix:
05/11/2020 14:04

Caldrà concertar la recollida prèviament i no es podran deixar trastos al costat dels contenidors

El 23 de novembre començarà a funcionar a VNG el nou sistema de retirada de residus voluminosos. A partir d'aquesta data deixarà de funcionar la recollida per barris i dia de la setmana al costat dels contenidors i serà necessari concertar la recollida telefònicament. La regidora d'Espai Públic, Marta Jofra, explica que "hem vist des de fa temps que la gent no respecta les indicacions i trobem voluminosos fora dels contenidors qualsevol dia", aquesta situació esdevé "molt difícil de gestionar", dificulta l'accés als contenidors, crea una mala imatge de la ciutat i per això s'ha decidit a tornar a la recollida només prèvia trucada.

Aquest canvi anirà acompanyat d'una campanya informativa a tots els espais on hi ha contenidors, a les xarxes socials i mitjans de comunicació i també repartint informació a totes les cases. Marta Jofra creu que primer cal fer pedagogia, informar i advertir, però ha afegit també que hi haurà un "reforç en el sistema d'inspecció per sancionar la gent que no compleixi". La regidora ha posat èmfasi en el tema de les sancions, "fa mesos que apliquem sancions, n'hem aplicat moltes però ara encara n'aplicarem més".

El sistema actual per barris i dies de la setmana era un sistema pensat per petites quantitats. Des de l'ajuntament s'ha detectat en els últims mesos un creixement en aquests tipus d'abocaments, que fan que el servei no doni l'abast.

 

 

Els abocaments d'uralita són delicte ecològic

Marta Jofra, a més, ha posat èmfasi en un tipus d'abocament, el de restes d'amiant i fibrociment (uralita) que "són un delicte ecològic, perquè són un risc per la salut. Quan es produeixen aquests abocaments, sobretot en zones periurbanes, cal avisar una empresa especialitzada per fer la retirada". Jofra recorda que és possible portar aquestes restes a la Deixalleria perquè en facin el tractament corresponent.

La recollida concertada també s'aplicarà a les restes vegetals i restes de poda. La trucada per concretar dia i hora per la recollida és gratuïta, al telèfon 900 102 630.

 

La recollida de voluminosos s'haurà de concertar

La recollida de voluminosos s'haurà de concertar

Trucada gratuïta al 900 102 630

Trucada gratuïta al 900 102 630

Marta Jofra, regidora d'Espai Públic explica el canvi

Marta Jofra, regidora d'Espai Públic explica el canvi

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració