Menú

VNG participarà a la cerimònia virtual d'alliberament dels camps nazis

Comparteix:
08/05/2020 9:14

L'Ajuntament convida la ciutadania a prendre'n part, diumenge a les 11 h

En el marc de la commemoració del 75è aniversari de l'alliberament dels camps nazis, Vilanova i la Geltrú participa a la cerimònia virtual d'alliberament “Mauthausen 2020: humanitat sense fronteres”, que se celebrarà aquest diumenge, 10 de maig, a les 11 h.

Des de 1946, les cerimònies de commemoració i alliberament tenen lloc anualment al Memorial del camp de concentració de Mauthausen i a les ubicacions dels antics subcamps. A causa de la pandèmia de la Covid-19 i a les mesures preses pel govern federal per a mitigar-la, no és possible dur a terme en el format habitual la Cerimònia d'Alliberament Internacional.

Per aquest motiu, Amical de Mauthausen i altres camps, en estreta cooperació amb el Comitè Internacional de Mauthausen, estan organitzant una cerimònia virtual d'alliberament internacional, per commemorar el 75è aniversari, amb declaracions de testimonis, contribucions en vídeo i música.

El regidor de Memòria Històrica, Enric Garriga, recorda que l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú hi participarà, “i, conjuntament amb Amical de Mauthausen i altres camps, convidem la ciutadania a fer costat a aquesta iniciativa per preservar les memòries col·lectives i per honorar i homenatjar els i les deportades, i mantenir viva la memòria de les lluitadores, dels lluitadors i resistents antifeixistes republicans”. La cerimònia es podrà seguir a través d'aquest canal de Youtube

La cerimònia d'alliberament virtual començarà amb una salutació internacional i la lectura del Jurament de Mauthausen en diferents idiomes. Més del 90% de les víctimes no eren alemanys ni austríacs, de manera que el record sobre el camp de concentració de Mauthausen i els seus camps satèl·lits té trascendència internacional. ç

Després de la benvinguda del president del Comitè Austríac de Mauthausen, Willi Mernyi, i les paraules del president del Comitè Inrernacional de Mauthausen, Guy Dockendorf, hi haurà declaracions en vídeo dels supervivents i representants de diferents països, amb el lema “Humanitat sense fronteres”. També es podran conèixer informes sobre l'alliberament i el treball per al "mai més”, tot plegat acompanyat de les contribucions musicals de Mercedes Echerer i Konstanze Breitebner.

La Cerimònia d'Alliberament Internacional forma part de les Setmanes de Commemoració Virtuals, del 26 d'abril al 20 de maig, que s'estan promovent aquests dies a les xarxes socials. Al llarg d'aquests dies es mostren vídeos curts de supervivents dels camps de concentració i de testimonis presencials, informes dels alliberadors, declaracions d'organitzacions de víctimes, ambaixadors, o iniciatives commemoratives locals.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura, Participació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració