Menú

L'Ajuntament de VNG suspèn l'activitat municipal de pública concurrència per l'alerta del COVID-19

Comparteix:
12/03/2020 11:18

L'alcaldessa de la ciutat recomana a tota la ciutadania rebaixar l'activitat des d'avui i en els propers 15 dies

Actualització: 14:20 h

El Comitè de coordinació de l'alerta per coronavirus de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha decidit aquest matí noves mesures de contenció per als propers 15 dies, que comporten la suspensió d'activitats i tancament d'algunes instal·lacions a partir d'avui. Es tracta d'una decisió basada en les mesures decretades ahir dimecres per la Generalitat de Catalunya i que segueixen els criteris de limitar l'aforament i vetllar per l'atenció dels públics que poden ser més vulnerables. L'Ajuntament manté activat en fase d'alerta el Pla Bàsic d'emergència municipal.

Equipaments tancats, mercats ambulants anul·lats i Ple a porta tancada

D'aquesta manera, queda suspesa tota l'activitat programada en les properes dues setmanes al Teatre Principal i a l'Auditori Eduard Toldrà. Es tanquen totes les instal·lacions esportives municipals, de manera que en queda suspesa l'activitat, i el casal municipal de la gent gran. A les residències de gent gran, es restringeix al màxim les visites de familiars. Els centres cívics suspenen tota l'activitat programada i les biblioteques només mantindran oberta la sala de lectura d'adults. L'Escola Municipal d'Art i Disseny i l'Escola Municipal de Música Mestre Montserrat suspenen les classes a partir d'avui mateix. També es tanquen els centres oberts. 

Així mateix, s'anul·len el mercat ambulant de divendres al barri de Mar i el de dissabte al centre. També es suspenen fins a decisió de nova data activitats programades com el procés participatiu sobre l'avanç del POUM i la Cursa Popular. El Ple municipal de dilluns que ve se celebrarà a porta tancada.

Pel que fa a l'activitat dins del propi Ajuntament, es recomana a la ciutadania que eviti fer consultes o tràmits presencials, que prioritzi la trucada telefònica per demanar informació i la tramitació online. Serveis com l'Oficina d'Habitatge o el Servei de Llicències atendran aquelles tramitacions presencials imprescindibles prèvia concertació de visita.

Reduir l'activitat prescindible

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, manté el missatge de tranquil·litat a la ciutadania i recorda que cal seguir les indicacions de la Generalitat de Catalunya i les autoritats sanitàries. Es d'entre tots aturar la progressió de l'epidèmia, d'allargar la corba, tal com estan dient des del Departament de Salut. Sabem que això comporta impacte, no es tracta d'aïllar i tancar la ciutat, però cal preveure mitjans per allargar aquesta corba”, ha explicat l'alcaldessa.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú recorda als establiments i comerços que cal aplicar les mesures de control d'aforament d'acord amb el que ha decretat la Generalitat i que prenguin les mesures d'higiene necessàries per a la prevenció de contagis. Així mateix, es fa una recomanació general a empreses, entitats i establiments que mantinguin només aquella activitat imprescindible.

Igualment, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú continua pendent de les noves informacions i mesures que pugui prendre la Generalitat en les pròximes hores.

Podeu escoltar aquí les declaracions completes de l'alcaldessa Olga Arnau aquest matí.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Salut
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració