Menú

VNG regula l'ús de patinets i altres vehicles de mobilitat personal

Comparteix:
23/12/2019 13:07

A partir d'ara no poden circular per les voreres ni per zones exclusives per a vianants, com ara la Rambla

Vilanova i la Geltrú disposa ja d'una normativa pròpia que regula l'ús dels patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal (VMP). El decret aprovat fa pocs dies fixa les zones i les condicions per circular per la ciutat. Destaca la prohibició de circulació per les voreres i per les zones exclusives per a vianants, com ara la Rambla o el carrer dels Caputxins.

El regidor de Mobilitat, Antoni Palacios, explica que aquesta normativa “intenta solucionar el problema que ens demanda la ciutadania de la convivència entre patinet i la persona que va circulant a peu”.

Palacios ha deixat clar que l'Ajuntament aposta per l'ús d'aquests tipus de vehicles no contaminants, però creu necessària la regulació. El decret també determina la velocitat màxima, segons per quin tipus de carrer se circuli, fixa la distància que hi ha d'haver entre el VMP i el vianant, i fixa normatives de seguretat com ara l'obligació de portar timbre, elements reflectants i llums.

Consulteu tota la normativa AQUÍ

El decret aprovat per l'Ajuntament de VNG s'avança a la modificació de l'ordenança local de circulació, prevista per l'any vinent, que ja integrarà totes aquestes novetats. La regulació d'ús dels patinets també tenia per objectiu establir normes en un àmbit “que la Direcció General de Tráfico (DGT) ha trigat molt a regular”.

Antoni Palacios explica que l'Ajuntament vol donar resposta a les principals queixes rebudes, que fan referència a “la circulació de patinets a les zones exclusives de vianants, com la Rambla, on alguns circulen a velocitat alta, o alguns passaven molt a prop de les façanes”.

La nova normativa municipal fixa l'edat mínima per circular amb patinet en 12 anys i prohibeix circular utilitzant auriculars o telèfon mòbil.

 

Escolta el regidor Antoni Palacios parlant sobre el decret dels VMP AQUÍ

Els patinets no poden circular per les zones exclusives per a vinnants

Els patinets no poden circular per les zones exclusives per a vinnants

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració