Menú

L'Ajuntament posarà en marxa una zona d'aturada curta per a vehicles anomenada 'Petó i Adéu' a l'Institut de Baix-a-Mar

Comparteix:
10/10/2019 16:39

La mesura, que si funciona s'implantarà a prop d'altres centres educatius, redueix les emissions dels vehicles en l'entorn escolar i millora la seguretat dels estudiants que van en bici o a peu.

A l'entorn de l'Institut de Baix-a-Mar, al carrer de l'Àncora s'està realitzant actuacions de millora en l'àmbit de la mobilitat amb l'objectiu d'incrementar la seguretat de l'alumnat que accedeix al centre i alhora evitar l'emissió de gasos dels vehicles que s'aturen just a l'entrada per portar-los o recollir-los. Mitjançant la creació d'una zona d'aturada curta es facilitarà l'acció anomenada de 'petó i adéu' per un període de temps màxim de 2 minuts, a poca distància de la porta del centre educatiu, on els vehicles podran aturar-se amb el motor parat. Segons ha explicat el regidor de Projectes i Obres de l'Espai Urbà i Mobilitat, Antoni Palacios, “la idea és que el cotxe estigui a uns metres de la porta de l'escola, 20 o 30 metres, que tinguin control visual del nen quan baixa i va fins a la porta i que el cotxe estigui amb el motor parat”. Aquesta és la idea de l'àrea del ‘Petó i Adéu', ha afegit el regidor Palacios, “que volem implementar i si funciona, que creiem que sí, a la resta de les escoles de Vilanova de mica en mica”.

Aquesta actuació, ha afegit el regidor de Mobilitat, “ens serveix perquè és el principi d'un itinerari que connecta amb la rambla de la pau a traves de l'altra obra que també estem realitzant que és el passatge del Gas” al qual s'hi accedeix a través del carrer de Pere Riudor. Pel que fa a l'actuació davant de l'Institut de Baix-a-Mar comportarà la creació d'un itinerari segur, per a vianants i bicicletes, a través d'un recorregut que connectarà l'Institut de Baix-a-Mar amb la rambla del Far.

Aquesta és una de les tres darreres intervencions que ha realitzat la Regidoria de Projectes i Obres de l'Espai Urbà al barri de Mar. En els darrers mesos també s'ha treballat al carrer de l'Àncora amb la construcció del carril bici i la vorera davant de l'escola l'Arjau;  al carrer de Pere Riudor, que ha estat pacificat; al carrer del Gas amb l'ampliació de les voreres i les millores al passatge del Gas i la intervenció a la plaça de la Immaculada Concepció. En els darrers mesos s'ha fet un treball conjunt al barri de Mar amb una inversió total de 150.000 euros.

Passatge del Gas

La intervenció en aquest passatge que connecta el carrer del Gas amb la rambla de la Pau ha estat qualificada pel regidor Antoni Palacios com “una obra molt necessària perquè hi passa molta gent i no era accessible”. Per fer possible l'accessibilitat s'ha eliminat els graons, s'ha habilitat una rampa i s'ha instal·lat una il·luminació adequada que comportarà canvis en la seguretat fent el passatge més agradable per als vianants. Es preveu que les obres estiguin finalitzades en el termini d'un mes.

 

Escolta aquí l'àudio de l'atenció als mitjans.

.

.

.

.

carrer de l`Àncora

carrer de l`Àncora

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Educació, Espai públic, Transport públic i mobilitat
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració