Menú

Dues de les sínies més grans del municipi perden gairebé el 100% de la seva producció

Comparteix:
20/08/2019 15:12

Es publica al web municipal l'informe meteorològic, per tal que estigui a disposició de les persones afectades.

L'alcaldessa accidental Blanca Albà, la regidora d'Empresa i Innovació, Conxi Martínez, i el regidor de Producció 1r Sector i Mercats municipals, Jaume Carnicer, han continuat aquest matí les visites a les empreses i serveis que s'han vist afectats pel pas de l'esclafit, la matinada del dia 12 d'agost.

Avui les trobades s'han fet al circuit de trens del Parc de Ribes Roges, gestionat per l'AFEVI, amb els responsables del Celler de Viticultors del Garraf i amb propietaris de dues de les sínies més grans del municipi.

Pel que fa al circuit de trens, l'AFEVI ha traslladat als responsables municipals la seva preocupació per tornar a obrir el circuit com més aviat millor. Abans queda però una important i delicada feina a fer, ja que cal retirar les branques i arrels de manera molt curosa, per tal que no provoquin danys a elements com les vies o els ponts, entre d'altres.

La segona de les visites s'ha realitzat al Celler de Viticultors del Garraf, on els seus responsables han explicat que el cultiu més afectat ha estat el raïm de la varietat xarel·lo. Les afectacions han estat diverses, depenent de les parcel·les, però que es podria parlar entre el 30 i el 50% de la producció.

La darrera de les trobades s'ha fet amb els propietaris de dues de les principals sínies del municipi. En aquest cas s'ha de lamentar unes pèrdues de gairebé el 100% de la collita de productes de l'horta, com ara tomàquets, pebrots o enciams, entre d'altres. Davant la impossibilitat de cobrar les assegurances, ja que no existeix aquest tipus de pòlissa per l'horta, l'ajuntament s'ha compromès a estudiar amb els serveis jurídics si existeix algun tipus d'ajut al qual es puguin acollir.

En aquest sentit Blanca Albà ha assegurat que seguirem mantenint reunions amb tothom qui estigui afectat i els donarem suport en tot allò que estigui a les nostres mans. L'alcaldessa accidental ha afegit que el govern creu en el sector primari, tal com ho demostra el fet que, per primera vegada, hem creat una regidoria específica.

D'altra banda avui s'ha fet públic l'informe meteorològic sobre les afectacions a la ciutat, arran de l'episodi del dia 12 d'agost. El document està disponible al web municipal. En cas que es necessiti en paper està a disposició de tothom a l'Oficina d'Atenció Ciutadana. Aquest document pot resultar útil a l'hora de tramitar les pòlisses de les assegurances. En aquest sentit, l'Ajuntament recorda que les persones afectades poden adreçar-se al servei municipal de l'OMIC si necessiten informació o assessorament.

Circuit AFEVI

Circuit AFEVI

Celler de Viticultors

Celler de Viticultors

Reunió sínies

Reunió sínies

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Empresa, Mercats, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració