Menú

Satisfacció del Govern municipal pel l'aprovació del nou contracte d'enllumenat públic per part del Ple

Comparteix:
20/03/2019 11:36

El contracte, amb una vigència de 15 anys i una inversió de 16 milions d'euros, comportarà la renovació i modernització de tota la xarxa d'enllumenat públic

Vilanova i la Geltrú tindrà en el termini màxim de dos anys una nova xarxa d'enllumenat públic, moderna, fiable, eficient, sistematitzada i amb una qualitat de servei a nivell del que mereix la ciutadania de VNG. El ple ordinari celebrat ahir va aprovar el nou contracte d'enllumenat, fruit de la licitació que la Corporació va aprovar al setembre de 2018. L'empresa guanyadora, Sociedad Espanyola de Construcciones eléctricas SA, (SECE), haurà d'iniciar a partir de l'entrada en vigor del contracte, al maig, els treballs de renovació de tota la xarxa d'enllumenat de la ciutat.

En nom del Govern municipal l'alcaldessa Neus Lloveras ha qualificat l'aprovació d'aquest punt com un fet molt important amb afectació directa en la qualitat de vida de la ciutadania. L'alcaldessa Lloveras ha destacat les dificultats que ha comportat la redacció del plec de condicions en un procés que s'ha allargat des de l'any 2014 i que s'ha vist afectat pels canvis en el marc jurídic i legal. Segons Lloveras el nou sistema de contractació "és una manera de fer molt innovadora a partir de la nova Llei de contractació" de Catalunya. En aquest sentit, l'alcaldessa s'ha referit a la importància i "magnitud" de la inversió que farà l'empresa, quantificada en 16 milions d'euros i ha manifestat que "en aquests darrers vuit anys no hem fet cap altra inversió en un tema estructural d'aquesta envergadura".

Per la seva banda el regidor de Projectes i Obres, Serveis Viaris i Mobilitat, Joan Giribet s'ha mostrat molt satisfet per l'aprovació del contracte que tindrà una vigència de 15 anys i que en la seva tramitació "ha tingut molts entrebancs pel camí", un dels quals el canvi de la llei de contractació. Per al regidor de Serveis Viaris, però, el més important no és només el canvi en l'enllumenat sinó que comportarà "un nou sistema estructural de la ciutat que deixarà enrere una xarxa obsoleta amb instal·lacions precàries". Joan Giribet ha destacat com a elements significatius la telegestió de la xarxa, el control punt per punt de tot el sistema i el control telemàtic i sistematització de tota la xarxa semafòrica de la ciutat. Joan Giribet creu que a partir del mes de maig ja es començaran a veure accions de millora i "en 2 anys tota la xarxa ha d'haver-se renovat". En aquest sentit ha explicat que "l'empresa és la primera interessada en que funcioni ja que la renovació de la xarxa comportarà un estalvi econòmic i energètic important". El regidor de Serveis Viaris ha explicat també algunes millores que comporta el nou contracte com l'aportació de 300.000 euros en accions d'il·luminació d'indrets que actualment no en tenen "com per exemple el parc Samà mitjançant un sistema amb sensors de moviment" o la inversió prevista en actuacions d'smarcity.

Pressupost 2019

Quant a la retirada de la proposta del pressupost 2019, pel fet que ja no havia prosperat el punt número 9 sobre la venda de sòl municipal per valor de 4,1 milions d'euros que havien de servir per a les inversions, el Govern ha lamentat que s'hagi titllat la proposta d'electoralista, tot i que és una fòrmula emprada anteriorment per altes grups polítics, avui en l'oposició. La regidora d'Hisenda, Empresa i Innovació, Olga Arnau, ha argumentat la retirada del debat de pressupost municipal perquè amb la negativa de vendre el sòl, "cal refer la proposta i adaptar-la". Per a la regidora d'Hisenda presentar una proposta de nou pressupost a dos mesos de les eleccions "no és electoralista sinó que respon a la voluntat del govern de continuar treballant fins al darrer dia" del mandat corporatiu.

valoració ple ordinari de març 2019

valoració ple ordinari de març 2019

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Transport públic i mobilitat
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració