Menú

La Generalitat declara el Carnaval de Vilanova i la Geltrú Festa Patrimonial d'Interès Nacional

Comparteix:
21/10/2010 8:20

El govern català reclassifica aquesta distinció atorgada per primera vegada l'any 1985

El Govern de la Generalitat ha reclassificat, aquest mes d'octubre, com a Festa Patrimonial d'Interès Nacional el Carnaval de Vilanova i la Geltrú, declarat festa tradicional d'interès nacional l'any 1985.

Aquesta reclassificació adequa la declaració a la normativa actual, recollida en el Decret 389/2006, de 17 d'octubre, del patrimoni festiu de Catalunya. En el Decret s'estableix que el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació ha de revisar les declaracions de festes tradicional d'interès nacional declarades abans de l'entrada en vigor del Decret i reclassificar-les; aquest és el cas del Carnaval de Vilanova.

El Carnaval de Vilanova i la Geltrú està documentat l'any 1790. Prohibit per les autoritats franquistes, va ser recuperat al carrer l'any 1955, recuperació que es va completar entre els anys 1976 i 1981, mantenint el mateix esquema dels carnavals de la segona meitat del segle XIX.

La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Isabel Pla, ha expressat l'honor que representa per la ciutat rebre aquesta distinció que reconeix la història, l'evolució i la tradició d'un dels Carnavals més importamts del sud d'Europa. Vilanova i la Geltrú té el deure de vetllar pel manteniment i la difusió d'aquesta festa que, a més a més de regir-se per les oscil·lacions de la lluna (cosa que s'adiu perfectament amb el caràcter vilanoví), manté una relació oberta i progressiva amb tots els ciutadans que hi participen.
Les Comparses de Vilanova i la Geltrú

Les Comparses de Vilanova i la Geltrú

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració