Menú

Èxit del trasllat del Mercat de 2a mà i d'Intercanvi

Comparteix:
10/03/2014 15:22

Paradistes i visitants valoren molt positivament la nova ubicació a la rambla de Sant Jordi. El bon temps va afavorir la participació

El sol esplèndid i la temperatura primaveral van acompanyar diumenge la novena edició del Mercat de Segona mà i d'Intercanvi que organitza el Servei de Medi Ambient de l'Ajuntament de VNG. Una edició farcida de novetats, que per primera vegada se celebrava a la rambla de Sant Jordi, permetent l'ampliació a 310 taules en comptes de les 200 que hi cabien a la plaça de les Casernes, i per tant donant resposta a la major part de la demanda de participants.

Així, les enquestes fetes als participants han donat una mitjana de 9 punts a l'organització de l'esdeveniment, un 9,35 a la nova ubicació, un 7,36 al número de places disponibles, i un 8,83 a l'horari de l'esdeveniment.
L'enquesta també posa de manifest els aspectes a millorar, com la manca de serveis i lavabos per a visitants i expositors.

Segons els organitzadors, prop de 10.000 persones entre participants i visitants es van desplaçar a la rambla de Sant Jordi per visitar el Mercat entre les 9 i les 14.30 h de diumenge. L'èxit de participació i visitants del Mercat ha superat les expectatives de la organització, que planteja la rambla de Sant Jordi com un lloc òptim per a la celebració d'altres esdeveniments, ja que es demostra que si l'activitat interessa als ciutadans, aquests es desplacen. Un fet que permetria alliberar espais de la ciutat actualment saturats d'esdeveniments.

La organització ha fet una important tasca de difusió en localitats veïnes per tal de garantir, com a mínim, la mateixa ràtio de visitants per parada per tal de no perdre volum de negoci entre els expositors. Aquest fet ha permès que la ciutat fos visitada per gent d'altres poblacions, ajudant a dinamitzar la ciutat i garantir el volum de transaccions dels paradistes.

Mercat exemplar
El Mercat de Segona mà i d'Intercanvi de Vilanova s'ha consolidat com un referent a Catalunya, i la Diputació de Barcelona l'ha pres com a model en una jornada que es vol celebrar a la nostra ciutat sobre mercats de segona mà.

El Mercat s'organitza tres vegades l'any, i ja ha esdevingut una festa ciutadana que cada vegada aplega més participants i més públic. Una festa consolidada que amb aquesta nova ubicació ha gaudit d'un espai amb encant, amb zona verda i espai infantil. A més, s'ha solucionat els problemes de passadissos estrets, permetent als visitants circular lliurement i sense sensació d'inseguretat, perquè les taules al llarg de tota la rambla permetien un espai més esponjat i agradable per passejar. Així, els visitants han destinat més temps a visitar les parades dels ciutadans, ja que el nou entorn facilitava aquesta tasca i la feia més agradable.


El trasllat també ha permès solucionar els problemes d'aparcament, especialment per als visitants de fora de la ciutat, que han pogut aparcar gratuïtament a prop del Mercat.

Tant els paradistes, que han pogut augmentar en nombre, com els visitants, han valorat molt positivament aquesta nova ubicació. Per part dels paradistes, a més, s'ha destacat la facilitat de càrrega i descàrrega, que no es concentrava en un sol punt com fins ara, i que no aturava la circulació perquè es podia fer en els dos costats de la rambla.

El Mercat de Segona mà i d'Intercanvi pretén afavorir els comportaments sostenibles i el consum responsable mitjançant la pràctica de les "3R": reduir, reutilitzar i reciclar. S'hi poden trobar llibres, discos, pel·lícules, instruments musicals, eines, roba i complements, mobles, electrodomèstics, joguines i estris diversos.
Una edició més, el Mercat ha comptat amb la participació del Banc de Temps i de l'Associació Ecol3VNG, permetent l'intercanvi d'objectes utilitzant la moneda social de VNG, la Turuta.

Podeu veure un àlbum de fotografies de la jornada aquí
mercat 2a mà ok

mercat 2a mà ok

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Neteja, residus i reciclatge
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració