Menú

Col·laboració de l'IMET i la Regidoria de Serveis Viaris i Mobilitat per construir aparcabicicletes

Comparteix:
30/03/2017 12:50

Es tracta d'un projecte que du a terme l'alumnat del FPI-PTT de fabricació mecànica en base a la metodologia d'aprenentatge cooperatiu i aprenentatge servei

9 joves d'entre 16 i 21 anys que segueixen el Programa de Formació i Inserció (PFI-PTT) de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques que imparteix l'IMET estan construint, amb ferro forjat, aparcaments per a bicicletes a mida. En total, aquests aparcaments de dues i tres places, tindran capacitat per a 15 bicicletes i s'instal·laran a diferents punts de la ciutat o a la seu d'entitats que han cursat la demanda per disposar d'aquest element urbà.

La iniciativa és fruit de la col·laboració impulsada per la Regidoria de Projectes i Obres, Serveis Viaris i Mobilitat de l'Ajuntament de VNG, que ha estat molt ben rebuda per part de l'IMET, ja que permet a l'alumnat treballar de manera competencial els continguts d'aquest curs i desenvolupar les habilitats del seu perfil professional a partir de la consecució d'un producte final que té una utilitat social. El curs es basa en la metodologia educativa d'aprenentatge cooperatiu i aprenentatge servei que combina en un mateix projecte l'aprenentatge acadèmic i el servi a la comunitat de manera que l'alumnat es forma treballant sobre necessitats reals de l'entorn. Concretament en aquest curs s'imparteix la formació teòrica a l'IMET mentre que la part pràctica es realitza a les aules taller de l'Institut Lluch i Rafecas.

Des de l'Ajuntament de VNG, el regidor de Projectes i Obres, Serveis Viaris i Mobilitat, Joan Giribet qualifica el projecte com “una gran mostra de col·laboració entre les parts implicades que s'intentarà que tingui continuïtat en cursos futurs i cercant altres elements urbans”. En aquest sentit s'avaluarà la idoneïtat que en nous cursos l'alumnat pugui fabricar baranes de protecció per a les escoles o per a altres equipaments municipals. Per la seva banda, el regidor d'Educació i Ocupació, Joan Martorell, s'ha mostrat “molt satisfet de la col·laboració iniciada enguany, fet que permet que els joves dels PTT's de l'IMET puguin fer una part paràctia de la formació amb una utilitat social”.

Els PFI-PTT's s'adrecen a joves d'entre 16 i 21 anys que no han obtinguts el Graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO) i tenen una finalitat formativa i professionalitzadora. A Vilanova i la Geltrú s'ofereixen 5 PFI-PTT que depenen del Departament d'Ensenyament i compten amb el suport de la Diputació de Barcelona.

PFI-PTT

PFI-PTT

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Transport públic i mobilitat
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració