Menú

La platja de Vilanova i la Geltrú recupera la transhumància a l’antic Camí de La Marina amb 17 cavalls de la Fundació Miranda procedents del Pirineu

Comparteix:
13/12/2017 11:47

Els cavalls passaran l'hivern pasturant en llibertat al Parc Natural del Garraf

 La platja d'Adarró de Vilanova i la Geltrú va donar aquest diumenge la benvinguda als 17 cavalls recuperats per la Fundació Miranda que van estar en transhumància des de la Cerdanya, tot recuperant l'antic Camí de la Marina. Aquest camí connectava el Pirineu amb la platja a través de 240 quilòmetres. Més de 500 persones es van aplegar a la platja vilanovina i van poder veure com els cavalls s'acostaven al mar per primera vegada a la seva vida.

ÀLBUM DE FOTOGRAFIES A FLICKR CLICANT AQUÍ

L'arribada dels cavalls a Vilanova va iniciar-se a la Serra de Bonaire, molt a prop del cim de la Talaia, on gairebé un centenar de persones van rebre els cavalls de la Fundació Miranda just a l'inici del terme municipal de Vilanova i la Geltrú. Al segon punt de trobada, a la Torre del Vallès, es van aplegar un grup de més 60 persones, mentre que a l'Ortoll esperàvem també 100 persones més. En el punt informatiu que es va ubicar al passeig de Ribes Roges es va poder veure l'exposició del Camí Ramader de Marina a més de donar a conèixer els projectes de la Fundació Miranda, i dels espais naturals del Consorci Colls-Miralpeix. Els cavalls van passar la nit en un tancat provisional a l'Ortoll, en finques que propietaris particulars van cedir temporalment per aquesta finalitat.

Dilluns els cavalls de la Fundació Miranda van travessar tot el passeig marítim de Vilanova amb un temps canviant i vent important de Garbí. A la pujada del Far, prop l'ermita de Sant Cristòfol, un grup de 100 alumnes de l'Escola Arjau estaven a l'espera de veure passar i saludar la comitiva de cavalls, una activitat que s'ha ofert des del Consorci Els Colls Miralpeix a les escoles i que s'acompanyà de material pedagògic i informatiu. Els cavalls van fer un tram del camí pedalable i del recorregut l'espai protegit dels Colls –Miralpeix, fent parada en un antic camp de conreu recuperat recentment com acció de millora ambiental i, posteriorment, van agafar un camí carener fins al punt més alt de Miralpeix per descendir cap a Can Girona i seguir cap la Riera de Ribes, direcció cap el tancat del Parc del Garraf, a Olivella, on passaran l'hivern pasturant.

S'ha valorat molt positivament aquesta experiència donat que ha posat en valor el territori i el recuperat Camí Ramader de Marina, així com el treball del voluntariat de Garraf Coopera, que ha contribuït junt amb la Fundació Miranda a el retorn de la transhumància amb cavalls recuperats per la costa del Garraf.

transhumància

transhumància

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Comerç
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració