Menú

L'Economia Social i Solidària ocupa a VNG a més de 400 persones

Comparteix:
11/07/2018 14:11

Presentada la diagnosi que analitza 33 entitats locals

Les empreses de l'àmbit social i solidari a Vilanova i la Geltrú donen feina a 443 persones, un 3,5% del total del personal assalariat a la ciutat. Aquesta és una de les dades de la diagnosi sobre l'economia social i solidària a VNG, que es va presentar ahir a la tarda.

L'estudi s'ha fet amb dades de 33 entitats, que inclouen associacions, confraries, cooperatives, fundacions, societats laborals, centres especials de treball i societats agràries de transformació.

L'anàlisi destaca aspectes com ara la remarcable equitat salarial, el bon compromís ambiental i l'important equilibri de gènere, en la majoria d'aquestes empreses.

La regidora d'Empresa, Olga Arnau, va presentar l'estudi i va mostrar el seu convenciment "que una altra economia és possible. Quan no hagim de parlar d'economia social, sinó simplement d'economia, voldrà dir que hem avançat".


Economia social 2Els continguts de l'estudi detallen també aspectes com la tipologia de contractes i el nivell d'ingressos. Carles Anson, membre del grup de treball d'economia Social de l'Ajuntament de VNG, va explicar que "malgrat que es tingui la percepció que és un sector poc dinàmic, estem parlant que la meitat de les empreses enquestades tenen un volum econòmic gens menyspreable, per damunt del mig milió d'euros anual".

Les entitats d'economia social i solidària són aquelles que, des de l'àmbit privat, persegueixen l'interès col·lectiu dels seus integrants, sigui econòmic o social, o tots dos.


Consulta l'estudi AQUÍ

Economia social 1

Economia social 1

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Comerç
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració