Menú

Culmina la creació de la Zona de pacificació del trànsit, amb la senyalització als carrers

Comparteix:
05/05/2010 15:14

Es presenta la imatge identificativa de l'àrea de mobilitat pacificada, que es començarà a veure a la via pública a partir de la setmana que ve

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, i el regidor de Mobilitat, Xavier Carbonell, han presentat aquest migdia la imatge de la Zona de pacificació del trànsit. Aquesta àrea que comprèn el centre urbà de la ciutat ha viscut una important transformació urbanística en el darrer any, que ha estat la base per aplicar progressivament l'ordenació de la mobilitat prevista en el Pla de pacificació del trànsit elaborat per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

La zona pacificada, és a dir, el centre de Vilanova i la Geltrú, estarà identificat amb una senyalització específica, tant vertical com pintada a l'asfalt. D'aquesta manera, conductors i conductores percebran amb facilitat que entren en una àrea de mobilitat preferent a peu i amb bicicleta i podran adequar la seva circulació.

"En lloc de presentar un pla a desenvolupar al cap dels anys, tanquem ara el cercle. La feina ja ha estat feta i ara la identifiquem amb aquesta senyalització", ha explicat Xavier Carbonell. La presència de la imatge de la Zona de pacificació es podrà començar a partir de la setmana que ve. En un parell de setmanes es calcula tenir-la del tot col·locada, tenint en compte que la meteorologia pot influir en el pintat de carrers.

Pel que fa a la implantació del Pla de pacificació del trànsit, el regidor de Mobilitat ha manifestat que "s'han fet intervencions perquè els vianants puguin circular còmodament. No per caprici, sinó perquè tenim el centre que ens ha donat la ciutat". L'objectiu de la Zona de pacificació del trànsit és millorar la convivència de vianants, ciclistes i trànsit rodat. La trama de l'àrea pacificada "és accessible a tothom, a tots els usos, però posant l'accent en el passeig tranquil, la proximitat i en l'afavorir el comerç".

L'alcalde de la ciutat, Joan Ignasi Elena, ha remarcat com a objectiu de les actuacions urbanístiques al centre en el darrer any "fer un centre al servei de la convivència i del comerç". Joan Ignasi Elena ha explicat que amb la culminació de l'ordenació del trànsit "s'arriba al final d'una època de dificultats després d'un any de transformació". L'alcalde ha subratllat "la vocació de fer ciutat" que hi ha darrera el conjunt de la intervenció en el centre, que ha estat "molt decidida i ferma, malgrat les dificultats per l'administració, pels veïns i pels comerciants".

Punts de control fotogràfic

Xavier Carbonell s'ha referit també a la implantació del sistema de control d'accessos amb càmera en els carrers considerats residencials. La idea, és que aquest sistema substitueixi les pilones, "per permetre que més usuaris habituals del carrer hi puguin passar". Únicament la plaça de la Vila i la plaça de les Neus quedaran com a espais totalment restringits a ús dels vianants.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú publicarà properament els criteris per obtenir l'autorització de pas pels carrers amb control fotogràfic. Els veïns i veïnes rebran una targeta acreditativa perquè no hagin de tramitar el permís. Entre 2010 i 2011 s'instal·laran set punts de control fotogràfic, i en una segona etapa se n'han previst set més. 

Més informació.

Descarrega't la foto.


Presentació Pla pacificació del trànsit

Presentació Pla pacificació del trànsit

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Transport públic i mobilitat
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració