Menú

Vilanova i la Geltrú va cloure la jornada sobre Territori Socialment Responsable

Comparteix:
13/05/2014 16:06

Sis empreses de la ciutat van explicar les seves experiències en Responsabilitat Social Corporativa

La Sala d'Art Contemporani de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú va acollir ahir a la tarda la jornada "Caminant cap a un Territori Socialment Responsable (TSR)", dins el la cloenda del Projecte de Destinació Turística Responsable.

L'acte va ser obert per l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras que va introduïr a Joan Manel Montfort, secretari de la Fundació Pro Penedès; i a Josep Maria Canyelles, consultor en Responsabilitat Social Empresarial (RSE) per parlar sobre el projecte de Destinació Turística Responsable. Canyelles va destacar que al llarg d'aquesta experiència s'ha introduït a diferents empreses turístiques, bones pràctiques de Responsabilitat social Corporativa. "Al llarg del procés s'ha identificat les àrrees de millora en RSC. Les PIMES i les microempreses s'han adonat de la importància de la RSC com a valor afegit i les hem volgut ajudar a desenvolupar projectes molt concrets, ja fossin documents de compromís, maneres de bon govern, o noves maneres de comunicar” Aquest treball s'ha centrat majoritàriament en empreses del sector nàutic o esportiu, però també s'han dur a terme treballs amb d'altres també relacionades amb el turisme.

Precissament Josep Maria Canyelles, soci de Vector 5, empresa responsable de la consultoria efectuada, va ser l'encarregat de moderar una àmplia taula rodona que va comptar amb la presència de sis empreses de Vilanova i la Geltrú que van explicar com s'havien sumat al projecte i quines eren les propostes que havien treballat al llarg d'aquests mesos. La taula d'experiències va comptar amb la presència de Marga Pons, Directora de l'Atenea Park; Carlos Alcover, director del restaurant La Cucanya; Anna Belzunces, gerent de Casa Marisol; Lucas Contreras, director de Roc-Roi; Carles Valero, gerent de Vela Vilanova; i Joan Hernández, president de l'Escola de Golf Portal del Roc. Finalment també es va presentar el nou espai dedicat al TSR al web municipal vilanova.cat, i per obrir un torn de paraules entre els assistents.

Finalment, Xavier López, director general d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom de la Generalitat de Catalunya va parlar breument del "Present i futur de la RSE al nostre país"; mentre que Ferran Civil, vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, i president de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic local, dissertà sobre el "Pla de treball entorn la RSE a la Diputació de Barcelona." Tot dos van voler destacar el fet que aquest treball que s'ha dut a terme a Vilanova i la Geltrú en matèria de RSC està sent molt ben considerat i que es prem com a exemple a tenir en compte i seguir en la majoria de fòrum especialitzats.

Aquest acte va estar organitzat per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, el Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, el Fons Social Europeu de la Unió Europea; el Servei d'Ocupació de Catalunya; la Fundació Pro Penedès, i la Diputació de Barcelona.
Jornada de turisme responsable

Jornada de turisme responsable

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Comerç
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració