Menú

III trobada de clubs de lectura de les biblioteques de l'Alt Penedès i el Garraf

Comparteix:
30/05/2014 14:27

Divendres 6 de juny Sant Sadurní d'Anoia acollirà la trobada anual de clubs de lectura, on els membres dels clubs de les biblioteques Joan Oliva i Armand Cardona es reuniran amb altres clubs per comentar les lectures de Jordi Llavina

El proper divendres 6 de juny a les 19 h, el Celler de la Fassina de Can Guineu de Sant Sadurní d'Anoia acollirà la III Trobada de Clubs de lectura de l'Alt Penedès i el Garraf. Els membres de tots els clubs es reuniran per comentar les lectures de l'escriptor Jordi Llavina.

L'acte se celebra des de 2012, i aplega un gran club de lectura format per tots els clubs de lectura de les biblioteques de les comarques de l'Alt Penedès i Garraf, que es reuneixen per a comentar entre tots l'obra literària d'un autor del territori, enguany l'escriptor gelidenc Jordi Llavina.

Cada any la trobada és en un municipi diferent. L'any passat es va celebrar a Vilanova, i aquest 2014 les biblioteques organitzadores són la Biblioteca Jaume Vila i Pascual de Gelida i la Biblioteca Ramon Bosch de Noya de Sant Sadurní d'Anoia. 

Club de lectura1
La trobada de 2013 es va celebrar a l'Auditori de VNG

Des del mes de gener els diversos clubs han anat llegint les obres de Llavina i comentant-les en petit comitè, i el dia 6 de juny serà el moment de trobar-se amb l'autor, comentar els llibres entre tots i fer una petita festa d'homenatge a les lletres i als lectors.

A l'inici de l'acte es farà una ressenya literària de l'autor a càrrec del poeta i mestre penedesenc Ricard Garcia, i la narradora Sílvia Amigó farà una lectura de textos triats a partir de les tres novel·les que es comentaran durant la trobada.

Jordi Llavina (Gelida, 1968) és llicenciat en Filologia Catalana i treballa com a periodista. La seva obra literària comprèn tant reculls de relats: "Ningú ha escombrat les fulles", "Londres nevat", com novel·la: "El llaütista i la captaire", o poesia: "La corda del gronxador" (Premi Joan Alcover 2006), "Diari d'un setembrista" (Alfons el Magnànim 2007 i Crítica Serra d'Or 2008), "País de vent" (Vila de Martorell 2010), "Vetlla" (Premis Vicent Andrés Estellés 2011 i de la Crítica 2013) o "Contrada". També ha publicat els llibres de narrativa infantil "La capa d'ozó" i "L'arqueta dels rellotges".

Els clubs de lectura de les biblioteques Cubelles, de Sant Pere de Ribes, de Vilafranca, Gelida, Sitges, Els Monjos i Santa Fe del Penedès comentaran "Ningú ha escombrat les fulles".
Per la seva banda Olèrdola, la biblioteca Armand Cardona de Vilanova, Sant Cugat Sesgarrigues i Santa Fe traslladaran a Jordi Llavina les seves preguntes en relació a "Londres nevat".
I per acabar, seran els portaveus dels clubs de Vilanova Joan Oliva, Sant Pere de Riudebitlles i Sant Sadurní els que intervindran comentant la seva darrera obra de narrativa, "El Llautista i la captaire".

L'acte clourà amb una copa de cava i l'anunci que la propera trobada de clubs el 2015 es durà a terme a Sitges.

Per a més informació, consulteu el blog de la trobada: http://www.elsnostresclubs.wordpress.com

Club de lectura

Club de lectura

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Biblioteques
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració