Menú

Institucions, empreses i entitats compromeses amb la responsabilitat social es trobaran a VNG el 8 de juny

Comparteix:
24/05/2017 9:49

Se signarà un manifest de renovació del compromís amb la responsabilitat social, amb presència del conseller Josep Rull

Vilanova i la Geltrú acollirà el dijous 8 de juny el Seminari de Territoris Socialment Responsables, organitzat per l'associació Respon.cat, amb l'objectiu de sumar compromisos amb la responsabilitat social entre les institucions, empreses, entitats i organismes diversos, per tal d'avançar en el repte de "fer que Catalunya sigui un país socialment responsable". La jornada tindrà lloc tot el dia a la Biblioteca-Museu Víctor Balaguer. Durant el matí s'organitzaran sessions de treball i a la tarda es signarà un manifest de compromís, amb presència del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull.

El seminari reunirà a Vilanova i la Geltrú un centenar de persones d'arreu del país, en representació d'administracions locals i comarcals; empreses petites, mitjanes i grans; organismes acadèmics; organitzacions socials, empresarials, ambientals, etc. En definitiva, una representació molt transversal d'agents que poden influir molt en l'extensió del concepte de responsabilitat social, que principalment significa promoure el desenvolupament territorial incorporant valors d'ètica, sostenibilitat i responsabilitat.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha expressat satisfacció per la celebració d'aquest esdeveniment a la ciutat. "Som un ajuntament compromès amb la responsabilitat social, vam ser un dels pioners a apostar per incorporar aquest concepte en el nostre funcionament", ha afirmat en la roda de premsa per anunciar el seminari. En aquest sentit, ha recordat, "avui en dia tenir present la responsabilitat social és indispensable en qualsevol organització".

En la mateixa línia, el representant de Respon.cat Josep Maria Canyelles ha apuntat que actualment ser socialment responsables condiciona la sostenibilitat i la viabilitat de les empreses, ja que és una actitud que genera confiança. Canyelles ha explicat que la jornada del 8 de juny a Vilanova i la Geltrú pretén "rellançar el concepte de la responsabilitat social", ara que fa 10 anys que es va signar a Sitges un primer manifest de compromís per difondre la responsabilitat social en els territoris.

Amb la renovació d'aquell compromís, es vol aprofitar per ampliar el nombre d'adhesions al manifest. "Volem convidar totes les empreses i organitzacions a assumir la seva part de repte, la seva responsabilitat davant la societat", ha argumentat. Per construir un territori socialment responsable, cal que hi hagi entitats de tots els àmbits "que gestionin la seva responsabilitat social i que es relacionin i conversin entre elles". La idea és que la suma de territoris socialment responsables faci un país i una societat socialment responsables.

Respon.cat

Respon.cat és una associació empresarial que va néixer el 2014 amb la voluntat de ser el referent en desenvolupament de la responsabilitat social a Catalunya. Actualment compta amb una setantena d'empreses associades i promou accions per estendre la incorporació de les actituds socialment responsables en les empreses. L'organització del Seminari de Territoris Socialment Responsables a Vilanova i la Geltrú compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de la ciutat, mitjançant els àmbits d'Empresa i RSC.

Més informació sobre el Seminari (document ppt)
Roda de premsa Seminari de Territoris Socialment Responsables

Roda de premsa Seminari de Territoris Socialment Responsables

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Comerç
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració