Menú

VNG acull divendres la primera Jornada de Vacunes en Pediatria d'Atenció Primària

Comparteix:
20/03/2018 14:19

S'hi reuniran més de 200 professionals, amb ponències dels principals experts en l'àmbit

La Societat Catalana de Pediatria organitza a Vilanova i la Geltrú la 1a Jornada de Vacunes en Pediatria d'Atenció Primària, una trobada que reunirà més de 200 professionals de la pediatria per tractar sobre les principals novetats i debats al voltant de la vacunació. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú hi dóna suport, a través del Servei d'Atenció a l'Empresa i de Neàpolis.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha presentat avui la jornada al costat de dos dels seus impulsors, els pediatres vilanovins Anna Gatell i Pepe Serrano, membres de l'Equip Territorial de Pediatria Alt Penedès/Garraf, de l'Institut Català de la Salut. Neus Lloveras ha celebrat l'organització d'aquest esdeveniment, ja que encaixa amb la voluntat de posicionar la ciutat com a destí de turisme de congressos.

"Tenim molts factors que ens fan interessants, com el clima, l'entorn natural o la situació geogràfica", ha manifestat l'alcaldessa. Per això, l'Ajuntament està elaborant un catàleg amb tots els recursos públics i privats disponibles a la ciutat, per tal de facilitar l'elecció de Vilanova i la Geltrú en l'organització d'esdeveniments.

Les vacunes, en constant revisió

La 1a Jornada de Vacunes en Pediatria d'Atenció Primària tindrà lloc aquest divendres, 23 de març, a Neàpolis, de les 9 del matí a les 8 del vespre. La trobada científica va dirigida sobretot a pediatres i professionals d'infermeria pediàtrica, amb la finalitat d'actualitzar-se sobre les novetats més recents en l‘àmbit de la immunització infantil. "El món de les vacunes és viu i està en constant evolució", ha afirmat la pediatra Anna Gatell. Les darreres modificacions del calendari vacunal, l'obligatorietat d'algunes de les vacunes o la controvèrsia que generen els moviments anti-vacunes, seran alguns dels aspectes tractats.

A banda d'abordar temes des de la vessant més científica, com per exemple els coneixements sobre el Rotavirus que s'han obtingut a través de la vacunació, també es posaran sobre la taula aspectes de debat, com la idoneïtat d'administrar també els nens la vacuna del papil·loma humà, o també la relació entre les matemàtiques i l'expansió de les malalties infeccioses, o les xarxes socials i les vacunes.

Tots els ponents són experts reconeguts en el seu camp, els quals el pediatre Pepe Serrano ha qualificat com "el ‘dream team' de les vacunes". S'hi compta, per exemple, la pediatra mediàtica Lucía Galán, divulgadora i autora de llibres, i també eminències de llarga experiència i trajectòria, com els doctors Josep Maria Corretger i Ferran A. Moraga-Llop.

Consulteu aquí el programa.

Presentació de la 1a Jornada de Vacunes en Pediatria d`Atenció Primària

Presentació de la 1a Jornada de Vacunes en Pediatria d`Atenció Primària

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració