Menú

Pendennis inicia les obres al port de VNG per fer una àrea tècnica per a grans eslores, amb una inversió de 10 milions d'euros

Comparteix:
30/01/2019 13:15

Ports de la Generalitat i l'Ajuntament de VNG han visitat aquesta setmana les instal·lacions de la companyia a Falmouth, Regne Unit, per conèixer l'envergadura d'aquesta important drassana

L'empresa britànica Pendennis, dedicada a les drassanes, ha iniciat aquests dies les obres de la nova àrea tècnica de la dàrsena de grans eslores del port de Vilanova i la Geltrú, amb l'aposta per un Pla de formació dual per als joves en disciplines vinculades al sector de les grans eslores. Pendennis invertirà gairebé 10 milions d'euros en les noves instal·lacions i inicialment ocuparà 40 treballadors, una gran inversió de capital estranger que aposta per Catalunya, amb la qual el port vilanoví i la ciutat es posicionaran en el mapa de la indústria de les grans eslores. Així mateix, es millora l'oferta de serveis als superiots dins la Mediterrània, es dona un gran dinamisme econòmic al territori per la pròpia instal·lació i per les sinergies que es poden crear amb altres empreses del sector, alhora que s'atorga una gran projecció internacional per Vilanova i la costa de Barcelona.

Visita a la seu de Pendennis, Falmouth, AnglaterraAquesta setmana el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, i l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, acompanyats d'altres directius, han visitat aquestes importants drassanes per conèixer la seu de l'empresa que ha apostat per Vilanova i la Geltrú i pel sector de les grans eslores. El gerent de Ports ha posat en valor la inversió que farà Pendennis i ha comentat que "es tracta d'una gran inversió econòmica i això és molt positiu per a Catalunya, una companyia britànica que aposta el seu capital per Vilanova i pel nostre país". Gómez Comes també s'ha referit a la visita a les instal·lacions de Pendennis per l'impuls que suposarà per a l'ocupació hi ha comentat "en un vaixell hi poden arribar a treballar fins a 100 persones, per això amb l'entrada del sector de manteniment i reparacions de grans eslores crearem 40 llocs de treball a més dels directes i indirectes al port de Vilanova, i el port continuarà sent la primera empresa de la ciutat".

L'alcaldessa, Neus Lloveras, ha valorat molt positivament la visita a la seu de Pendennis, que ha servit "per conèixer més en detall el projecte que la companyia té per a Vilanova i la Geltrú". Per a l'alcaldessa, l'aposta de Pendennis "posiciona la marina de Vilanova i la Geltrú com un referent al Mediterrani". Neus Lloveras destaca els beneficis que el projecte aportarà per a la ciutat, amb creació de llocs de treball directes i indirectes, i també, l'impuls de formació dual en diverses disciplines al port vilanoví. "Des de fa molts anys defensem l'interès d'oferir formació al voltant de la nàutica a la nostra ciutat, on hi ha el potencial per generar un clúster del sector nàutic. Per altra banda, ja tenim experiències excel·lents en formació dual, que orienten els estudiants cap a la inserció laboral", ha manifestat l'alcaldessa.

Nova àrea tècnica


El projecte de l'àrea tècnica per fer reparació i manteniment de vaixells de gran eslora ha de ser un revulsiu econòmic per a la zona del Trajo de Garbí, amb un gran potencial per a la ciutat de Vilanova i la Geltrú, que es pot estendre al conjunt del territori. La dàrsena de grans eslores del port de Vilanova i la Geltrú, que porta per nom comercial Vilanova Grand Marina, disposa de 49 amarradors per a vaixells que van des dels 20 fins als 120 metres d'eslora.

Les obres han començat aquest mes de gener i preveuen estar finalitzades a l'estiu. Ara, s'està preparant l'espai per poder fer la pavimentació de la zona on s'ha d'ubicar l'àrea tècnica, d'acord amb el que preveu el Pla especial del port de Vilanova i la Geltrú. Aquesta àrea tècnica disposarà de la maquinària necessària per poder fer el manteniment de superiots. Així, s'incorporarà un travel lift de 640 tones per poder avarar còmodament vaixells de gran eslora.

Formació

L'empresa Pendennis disposa d'un programa formatiu propi amb el qual es fa una formació dual, amb disciplines, com ara enginyeria, logística, electrònica, mecànica, fusteria i pintura, entre d'altres. Aquesta formació en el sector de les grans eslores també podria ser una sortida laboral per als joves de Vilanova i la seva àrea d'influència. De fet, l'experiència d'aquesta companyia britànica és que cada any donen feina a 10 ó 12 persones, a través dels programes formatius. Des que van posar en marxa el Pla formatiu ja han ocupat 250 persones.

Pendennis

L'empresa Pendennis Shipyard, amb seu a Falmouth, al Regne Unit, és una de les principals drassanes del món especialitzada en la construcció, reparació i manteniment de vaixells de gran eslora. Actualment, a la zona costera de Falmouth ocupa 450 treballadors, altament qualificats.

Pendennis és ara el soci principal de la societat Marina Far Vilanova, empresa concessionària de la dàrsena de grans eslores del port de Vilanova i la Geltrú. Amb la seva incorporació a la societat, Pendennis desenvoluparà l'àrea tècnica que estava prevista al projecte constructiu de la dàrsena per a grans eslores. L'objectiu de l'empresa britànica és ampliar la seva oferta de serveis de reparacions i manteniment de vaixells de gran eslora a la Mediterrània.

Obres al port aquest matí

Obres al port aquest matí

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració