Menú

Òscar Julvé guanya el Premi Mercè Llimona 2010, en la modalitat d'il·lustració

Comparteix:
07/07/2010 14:52

Un total de 23 participants han optat al premi en l'edició d'aquest any. El veredicte s'ha fet públic aquest migdia

El jurat del XIII Premi Mercè Llimona 2010, format pels il·lustradors Pep Brocal, Lluís Farré i Sebastià Serra, ha decidit per unanimitat concedir al barceloní Òscar Julvé, el premi Mercè Llimona, en la modalitat il·lustració 

Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, Òscar Julvé col·labora habitualment en diverses revistes, editorials, estudis de disseny, agències de publicitat i productores audiovisuals. Ha guanyat diferents premis, entre ells, la modalitat il·lustració del Premi Mercè Llimona de l'any 2001 amb el conte El gegant del pi torrat. 

Es dóna el cas que aquest any, tant la guanyadora en la modalitat text com el guanyador en la modalitat il·lustració, havien estat guanyadors en edicions anteriors del Premi. 

A l'hora d'escollir les il·lustracions, el jurat ha valorat la qualitat gràfica i l'adequació al to humorístic i "gamberro" del text. Destaquen el fil narratiu de les il·lustracions i la riquesa de detalls que fan que el conte es pugui llegir en imatges, així com el fet que les imatges siguin les adequades a la franja d'edat dels lectors a qui va adreçat el conte. 

El membres del jurat també volen destacar que, enguany, hi ha hagut tres finalistes amb unes il·lustracions més destacables que la resta de participants, fet aquest que no havia passat en les edicions anteriors. El nivell de les il·lustracions presentades, en general, ha estat divers. 

Pel que fa a la procedència dels participants, han arribat propostes des de Vilanova, Barcelona, Tarragona, Granollers, Corbera de Llobregat, Anglesola, Les Franqueses del Vallès, Sant, Just Desvern, Torredembarra, Santpedor, Pacs del Penedès, Sant Feliu de Pallerols o Santa Perpetua de la Mogoda. Destaca la participació d'unes il·lustracions arribades des d'Alemanya. 

La propera cita amb el Premi Mercè Llimona serà el dissabte 18 de desembre a la Biblioteca Joan Oliva on, com cada any, els autors presentaran el conte guanyador. 

Aquí podeu trobar més informació sobre el Premi 

Òscar Julvé

Òscar Julvé

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració