Menú

Avui és el Dia Mundial del Medi Ambient

Comparteix:
05/06/2013 15:10

Els alumnes de les escoles de l'Agenda 21 llegeixen el manifest en un acte que ha comptat amb una conferència del popular divulgador científic Dani Jiménez

El 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, un acte que a Vilanova i la Geltrú s'emmarca en la setmana del Medi Ambient, amb activitats al llarg de diversos dies.

Aquest matí s'ha celebrat l'acte institucional, amb la lectura del manifest per part de 5 alumnes de diverses escoles de la ciutat. Sota el títol "Canvi climàtic", han fet especial esment en l'energia, ja que "els nens i nenes tenim molta energia, l'energia és la clau, i nosaltres l'hem d'estalviar".
Precisament en la necessitat d'estalviar energia ha incidit el mediàtic divulgador científic Dani Jiménez, que ha ofert l'espectacle "L'energia ni es crea ni es destrueix, s'aprofita", davant un auditori ple de gom a gom d'alumnes entusiasmats amb els trucs, explosions i invents de Jiménez. 

Dia medi ambient experiments
Jiménez ha fet participar els assitents en diversos experiments

L'acte ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, que ha recordat als infants que "el Dia del Medi Ambient és cada dia, perquè tenim a les nostres mans canviar el món en el que hem de viure". Per la seva banda, la regidora de Medi Ambient Blanca Albà ha volgut recordar que el lema de la Setmana del Medi Ambient d'enguany és el malbaratament alimentari, i ha explicat que amb les tones d'aliments que es llencen a Catalunya cada any es podria alimentar mig milió de persones al món. Albà ha recordat que el 14 i el 15 de juny es fa un recapte d'aliments a la ciutat per totes aquelles persones que no poden menjar cada dia, i ha recomanat que "quan anem a comprar al supermercat, abans d'omplir el carro, fem una llista del que realment necessitem. És important que els nens i nenes expliqueu això a casa, perquè a vegades els més grans ens oblidem del que hem après a l'escola".

Podeu veure un àlbum de fotografies de l'acte clicant aquí

Continuant amb els actes de l'"Ambienta't", la 2a Fira Ambiental de Vilanova i la Geltrú, demà dijous se celebra una jornada sobre "L'economia verda, generadora de llocs de treball". Serà a les 7 de la tarda a la sala de juntes de l'EPSEVG, i servirà per parlar dels decrets de certificació i rehabilitació, el paper dels ens locals en relació a l'energia, el consum energètic des del punt de vista dels consumidors, l'empresa verda com a generadora de llocs de treball, i les oportunitats de la monitorització i l'estalvi energètic per la creació de llocs de treball. La jornada està organitzada per NODE Garraf, Agència de Desenvolupament, i per l'Agència Local de l'Energia, amb la col·laboració de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú.

Fira Ambiental

El punt culminant de la setmana és la Fira Ambiental, que se celebra dissabte amb la participació d'empreses i entitats mediambientals, i diumenge amb la Mostra d'artesania d'autor sostenible i la setena edició del Mercat de 2a mà i d'intercanvi.
Entre les moltes activitats de dissabte destaca que es podrà provar vehicles elèctrics, es podrà conèixer de prop l'experiència dels horts socials, i es podrà jugar al Joc de pistes QR de la Setmana de l'Energia a l'estand de l'Agència Local de L'Energia. Cal recordar que la Fira del Medi Ambient s'emmarca també en la setmana Europea de l'Energia, que tindrà un paper destacat aquest cap de setmana. El joc consta de 10 pistes (10 codis QR), repartits en diferents indrets de la Fira Ambiental, que caldrà desxifrar amb un smartphone. Cada missatge conté un consell sobre l'energia i una paraula escrita en majúscules. Un cop reunides les 10 paraules caldrà ordenar-les i enviar la frase cèlebre al correu xarxasost@diba.cat per optar a diversos premis de la Diputació de Barcelona.

Per acabar la Setmana, diumenge destaca la setena edició del cada vegada més exitós mercat de 2a mà i d'Intercanvi, durant tot el matí a la plaça de les Casernes.

Més informació: http://firaambientalvng.blogspot.com.es
Dia medi ambient manifest

Dia medi ambient manifest

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Neteja, residus i reciclatge
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració