Ja hi ha previstos dos congressos internacionals per als propers mesos a VNG
L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha fet públic aquest matí el grup inicial de persones que exerciran "d'ambaixadors" de la ciutat en els seus àmbits de relació professional. Es tracta de 9 persones que han assolit prestigi i que col·laboraran amb la ciutat per captar activitats o esdeveniments d'abast nacional o internacional, i alhora per donar a conèixer Vilanova i la Geltrú allà on vagin.
Són "vilanovins i vilanovines que es comprometen de manera altruista a aprofitar els seus coneixements i contactes per contribuir en el desenvolupament de la ciutat", ha ressaltat Neus Lloveras. L'alcaldessa recorda que el "Projecte Ambaixadors" és una de les accions previstes en el Pla Estratègic de Vilanova i la Geltrú, que estan elaborant conjuntament l'Ajuntament de la ciutat i l'ADEPG.
El "Projecte Ambaixadors" de moment ja ha facilitat la programació de dos congressos internacionals que acollirà Vilanova i la Geltrú aquest primer semestre de 2017. El primer serà Oceanoise, impulsat pel científic Michel André, que tindrà lloc del 8 al 12 de maig a l'Auditori Municipal Eduard Toldrà. Es tracta d'un congrés mundial bianual sobre la contaminació acústica al mar, del qual fa dos anys ja se'n va celebrar a Vilanova i la Geltrú la primera edició i va reunir 250 experts de tot el món.
El segon serà el congrés Engineering of Chemical Complexity (ECC9), que vindrà a Vilanova i la Geltrú de la mà de l'investigador Jordi Hernández Borrell. El congrés, que tracta sobre sistemes complexos de física i química, bioquímica i biologia, tindrà lloc del 19 al 22 de juny a Neàpolis. Serà la novena edició d'aquest esdeveniment bianual, el qual sempre fins ara s'havia celebrat a Alemanya. S'hi preveu l'assistència d'entre 70 i 100 persones.
El grup d'ambaixadors és obert i està format inicialment per aquestes persones:
Michel André
Professor de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Director del Laboratori d'Aplicacions Bioacústiques (LAB). Els seus treballs estan centrats en el desenvolupament de tecnologies per al control de la contaminació acústica als mars.
Jordi Hernández Borrell
Institut Català de Nanotecnologia. Professor titular de l'àrea de Química Física de la Universitat de Barcelona. Investigador visitant en diferents universitats.
Anna Poch
Llicenciada en Periodisme i en Comunicació Audiovisual per La Universitat Pompeu Fabra. Actualment s'ocupa de la secció política de Televisió de Catalunya.
Sanjay Peters
Doctor en economia per la Universitat de Cambridge. Professor del Departament d'Economia i Director del Centre de Mercats Emergents d'IESE Business School a Barcelona.
Valentí Guasch
Director de l'Àrea de Rercerca i Transferència de la Universitat Politècnica de Catalunya.
Joan Martí Molist
Doctor en Geologia per la Universitat de Barcelona.
Professor d'Investigació del CSIC i coordinador del Grup de Vulcanologia de Barcelona (GVB).
Antoni Mansilla
Enginyer Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya. Conselles del grup Clada i Soci Director estratègic i de Desenvolupament de Lavola Consultors.
Eduard Brull
Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials. Director General del Grup Qualitat.
Josep Maria Canyelles
Màster en Polítiques Públiques i Socials. Actualment lidera diferents iniciatives relacionades amb responsabilitat social en empreses i organitzacions i és el coordinador de Respon.cat. Ha estat director de l'Institut Català del Voluntariat.