Menú

6è Mercat de 2a mà i d'Intercanvi, una iniciativa consolidada

Comparteix:
25/03/2013 11:14

Les facilitats d'aparcament al pàrquing de les Casernes han estat una de les novetats més ben acollides per paradistes i clients, i han afavorit la càrrega i descàrrega d'objectes

El Mercat de 2a mà i d'Intercanvi s'ha convertit en una cita ineludible per totes aquelles persones que volen vendre, intercanviar o comprar productes de segona mà. Diumenge se celebrava la 6a edició d'aquest Mercat a Vilanova i la Geltrú, organitzat pel Servei de Medi Ambient de l'Ajuntament de VNG.

El Mercat ha estat seleccionat per formar part d'un estudi d'impacte en l'estalvi de residus. Així, diumenge els tècnics de l'Agència d'Ecologia Urbana de Barcelona van facilitar als paradistes un formulari per anotar els objectes que venien, i en alguns casos van pesar-los per recollir les dades.
Segons Blanca Albà, regidora de Medi Ambient, "estem a l'espera dels resultats d'aquest estudi, ja que serviran a l'Ajuntament de VNG per avaluar l'estalvi de residus, i per quantificar els objectes que es reutilitzen a la ciutat gràcies al Mercat".

L'estudi es fa per encàrrec de l'Agència Catalana de Residus en diversos mercats per valorar l'impacte que tenen aquest tipus d'iniciatives en l'estalvi de residus. Forma part del projecte "Diagnosi sobre la Reutilització i Preparació per a la Reutilització a Catalunya", que pretén calcular quants residus s'han evitat en allargar vida útil de tots aquests objectes venuts o intercanviats a través dels mercats de segona mà.

Per tal de facilitar les condicions d'aparcament i de càrrega i descàrrega d'objectes, VNG Aparcaments va aplicar diumenge una tarifa especial de 6 euros a partir dels 160 minuts d'estacionament, als aparcaments soterrats de la plaça de les Casernes i de la Peixateria. D'aquesta manera els usuaris s'estalviaven més de la meitat de la tarifa normal. La iniciativa va tenir bona acollida, però segons l'organització, encara hi ha aspectes a millorar pel que fa a les condicions de càrrega i descàrrega. En aquest sentit, en posteriors edicions es vol potenciar les facilitats per fer-ho des de l'interior de l'aparcament de les Casernes, i també des de fora.

El Mercat pretén afavorir els comportaments sostenibles i el consum responsable mitjançant la pràctica de les "3R": reduir, reutilitzar i reciclar. Així, llibres, discos, pel·lícules, roba i complements, instruments musicals, mobles, electrodomèstics o joguines omplien ahir les 200 taules posades per a l'ocasió.
El mercat comptava, també en aquesta 6a edició, amb la participació del Banc del Temps i de l'Associació Ecol3VNG, i és que una de les maneres d'intercanviar objectes és mitjançant la moneda social local, la turuta. 

Podeu veure un àlbum de fotografies aquí
Mercat de 2a mà

Mercat de 2a mà

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Neteja, residus i reciclatge
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració