Menú

A punt el programa d'actes per celebrar el Dia Mundial de la Salut Mental

Comparteix:
24/09/2014 9:35

Tot i que la data és el proper dia 10 d'octubre, s'han organitzats actes des del 28 de setembre fins a l'11 del mes següent

Vilanova i la Geltrú acollirà un ampli programa d'activitats per celebrar el Dia Mundial de la Salut Mental, que es commemora el 10 d'octubre. Així doncs, diverses entitats de la ciutat, amb el suport de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, han organitzat un seguit d'activitats al llarg d'aquella setmana.

Començarà la celebració el dia 28 de setembre, quan es farà la caminada popular. La sortida serà a les 9 h des del local de l'AFAMMG, a la plaça d'Enric C. Ricart, 14, i és previst que acabi a les 13 h als jardins de Francesc Macià. Allà, a partir de les 13.30 h, hi haurà la botifarrada popular. Les inscripcions es poden fer fins al dia 25 de setembre a les seus de l'AFAMMG i de l'AE Talaia. El preu és de 4 euros.

La propera activitat organitzada ja serà a l'octubre. El dia 1 hi ha prevista la taula rodona Experiències d'empoderament. Serà a les 18.30 h al Centre Cívic La Geltrú. Per al dia 3 es farà la jornada de portes obertes La llar residència Pàdua i el Club Social del Garraf, a les 17 h al c. de Pàdua, 17.

La celebracio central del Dia Mundial de la Salut Mental es farà el 4 d'octubre, i arribarà carregat d'activitats pensades per a tothom. La festa començarà a les 17 h a la plaça de la Vila, quan es donarà la benvinguda als assistents i es procedirà a la lectura del manifest, a càrrec de l'actriu Marta Bayarri. Posteriorment, es faran els parlaments institucionals. Després, Montse Balada explicarà el conte El vestit de l'emperador, i seguidament tindrem uns Moments màgics de la mà de Charlie Mag.

A continuació serà el torn dels monòlegs, a càrrec de Victor Parrado i Gabby Garceso. La música posarà el punt final de la jornada amb l'actuació del Combo de l'Escola de Música Freqüències i una ballada de swing.

La següent activitat prevista ja serà per al dia 5 d'octubre, quan es farà l'Aplec sardanista, a les 12 h, a la plaça de la Vila. Per al dia 9 s'ha previst la taula rodona Rehabilitacó versus estigma: la salut mental en la proposta de reforma del Codi Penal. Serà a les 11 h al Centre Cívic La Geltrú.

I la celebració d'aquest dia mundial es clourà l'11 d'octubre amb l'activitat Un barret ple de contes, a les 12 h, a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell.
DM Salut Mental

DM Salut Mental

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Salut
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració