Menú

50è aniversari del segell Límit Records

Comparteix:
04/03/2014 15:00

Dissabte se celebra l'acte central de l'aniversari amb una festa amb un cartell de luxe del panorama musical català

El Centre d'Art Contemporani La Sala acollirà dissabte, a partir de les 8 del vespre, la festa del cinquantenari del segell discogràfic vilanoví Límit Records, que avui en dia s'engloba dins la productora El Far Blau.
El 1964 el vilanoví Joan Deltell creava aquest segell amb la doble voluntat de publicar els discos de la seva dona, la pianista i compositora Leonora Milà; i d'oferir a altres intèrprets de música clàssica del país gravar en condicions i difondre la seva obra. Traspassat Deltell, el seu fill Bernat decidia absorvir amb la seva productora El Far Blau un segell discogràfic que manté la vocació de "ser una plataforma per publicar el treball de diversos intèrprets del país". Bernat Deltell ha explicat que en els darrers anys el segell ha anat recuperant el fons del catàleg, que era d'una setantena de discos, reeditant-ne una vintena. Precisament en motiu del 50è aniversari, enguany s'ha reeditat dos discos de Leonora Milà, interpretant Bach, Schumann i Mendelssohn; i se n'ha editat dos de nous: "Sonatas for violin and piano", en que Kalina Macuta i Daniel Blanch interpreten Brahms i Bartók; i "Mélodies" de Pulenc interpretades per la soprano Maria Lluïsa Muntada i Josep Surinyac al piano.

Aquests intèrprets de gran volada seran aquest dissabte al Centre d'Art Contemporani La Sala, on se celebrarà un concert amb un cartell de luxe i es podrà escoltar "música clàssica per a tots els públics", com la defineix Deltell. Noms com Inés Moraleda, Pedro León, Leonora Milà o Albert Guinovart desplegaran el seu art en un acte presentat per l'actriu Carme Sansa, amiga personal de Joan Deltell. Precisament l'organitzador destacava la ràpida resposta i voluntat d'implicació de tots els participants a l'acte.

La roda de premsa de presentació ha comptat avui amb el director d'orquestra Edmon Colomer, resident a Cubelles, que ha explicat que "com a ciutadà és un privilegi poder contribuir en un projecte d'una empresa cultural que tingui la gosadia, en aquests moments, de lluitar perquè el nostre país segueixi sent un referent cultural". Colomer ha explicat que fa anys que coneix la família Deltell, amb un pare que fa anys estava darrere les activitats musicals, i una mare que és la pianista de referència a Catalunya.

La regidora de Cultura, Marijó Riba, ha destacat "l'honor de la ciutat de Vilanova per tirar endavant un projecte cultural, que com a concert forma part del programa d'arts escèniques i musicals però que per una ocasió traslladem a La Sala, que volem obrir a un públic diferent i que és un espai idoni per aquest tipus d'actes". Riba ha recordat que en aquests 50 anys han sorgit nous artistes al país, i que tenim músics molt ben formats, que aspiren a professionalitzar-se en aquest camp, gràcies a figures com Edmon Colomer.

El concert, pel qual es poden comprar entrades al preu de 6 euros per Internet o una hora abans a la taquilla, serà enregistrat per Canal Blau TV i retransmès a través de la Xarxa de Televisions Locals.
Limit Records

Limit Records

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració