Menú

Inspecció tècnica d'edificis i habitatges

Tal com estableix la Llei 18/2007 del dret a l'habitatge, el personal tècnic al servei de les administracions públiques competents al qual s'encomani expressament l'exercici de les tasques d'inspecció en matèria d'habitatge té la condició d'agent de l'autoritat. Els fets que constaten els agents, formalitzats en actes d'inspecció, gaudeixen de la presumpció de certesa a efectes probatoris. A aquests efectes, dins les exigències que estableix l'ordenament jurídic, aquests agents poden realitzar totes les actuacions imprescindibles per a comprovar el compliment de la normativa d'habitatge.

L'inspecció que es realitza sobre tot l'edifici és la ITE, que consisteix en una inspecció visual de l'edifici feta per un tècnic competent que té per objecte determinar-ne l'estat en el moment de la inspecció i orientar la propietat en les actuacions a realitzar per complir el deure de conservació i manteniment. 

En canvi, les inspeccions que es realitzen sobre un sol habitatge poden provenir de la comprovació d'una cèdula d'habitabilitat, de la denúncia d'una situació d'infrahabitatge o fins i tot a petició expressa de la persona llogatera o propietària de l'habitatge, quan necessita acreditar una situació concreta dins el seu immoble.

Per rebre més informació o assessorament sobre com realitzar la ITE o si necessiteu que un tècnic municipal realitzi una inspecció en el vostre habitatge,  podeu demanar cita prèvia i sereu atesos per l'equip tècnic de l'Oficina Local d'Habitatge. Cal que truqueu al 93 816 90 31 o escribiu un correu electrònic a l'adreça habitatge@vilanova.cat

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord