Menú

Formació Llei LGBTI

La Regidoria de Convivència i Equitat ha format un total de 620 treballadors i treballadores de l'Ajuntament durant el 2021 en diversitat sexeafectiva i de gènere.

En compliment de la Llei 11/2014, per a garantir els drets LGBTI i per eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, l'administració pública local està obligada a impulsar la formació i la sensibilització de tot el personal de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, tant funcionari com laboral, independentment de si fa atenció al públic com si no en fa. Aquesta acció de sensibilització està recollida a la pròpia legislació, en l'article 10, el qual descriu que:

  • Les administracions públiques de Catalunya han de garantir la formació i la sensibilització adequada dels professionals que fan tasques de prevenció, detecció, atenció, assistència i recuperació en els àmbits de la salut, l'educació, el món laboral, els serveis socials, la justícia i els cossos de seguretat, l'esport i el lleure, i la comunicació.
  • S'ha d'impulsar la formació del personal, tant funcionari com laboral, no transferit d'altres administracions públiques, per mitjà de convenis de col·laboració o altres instruments.

A les 29 sessions online realitzades a totes les regidories i organismes autònoms s'han abordat els conceptes clau següents: el sistema sexe-gènere; la diversitat sexual, afectiva i de gènere; la interseccionalitat; els drets i deures de la ciutadania pel compliment de la Llei LGBTI catalana; la Xarxa SAI i la implicació de l'administració local amb accions contemplades a totes les àrees de l'Ajuntament.

A més, s'ha donat a conèixer el deure d'intervenció de l'article 11, que estableix que si els i les professionals de l'Administració tenen coneixement d'una situació de risc o tenen una sospita fonamentada de discriminació o violència per raó d'orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, tenen el deure de comunicar-ho als cossos i forces de seguretat i a l'òrgan competent (SAI Vilanova i la Geltrú).

La formació s'actualitza anualment per a tota la Corporació i es preveuen noves sessions de sensibilització durant el 2022 a persones que no han pogut fer-la fins ara i a noves incorporacions.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord