Menú

Formació Llei LGBTI

En compliment de la Llei 11/2014, per a garantir els drets LGBTI i per eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, l'administració pública local està obligada a impulsar la formació i la sensibilització de tot el personal de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, tant funcionari com laboral, tant si fa atenció al públic com si no en fa.

Per aquest motiu, des del Servei de Gestió del Talent i les Persones es convoca a tot el personal treballador de la Corporació a inscriure's a la formació online “L'Ajuntament garanteix els drets de les persones LGBTI”. La formació serà una única càpsula virtual amb una durada de 2 h, on es facilitaran eines teòriques i pràctiques per abordar la diversitat sexual, afectiva i de gènere i evitar les discriminacions lgbtifòbiques des de l'ens públic.

El personal treballador de l'Ajuntament rebrà el formulari d'inscripció i l'enllaç a la sala virtual per correu electrònic de la Corporació.

Dies de la formació:

    Torn 1 (Dimarts, 19 octubre, 9.30-11.30h)

    Torn 2 (Dimarts, 19 octubre, 16-18h)

    Torn 3 (Dimarts, 26 octubre, 9.30-11.30h)

    Torn 4 (Dimarts, 26 octubre, 16-18h)

Continguts:

  1. Diversitat sexual i de gènere, estereotips sexistes i discriminacions
  2. Llei 11/2014 i el Protocol deure d'intervenció
  3. Implementació transversal de polítiques públiques per eliminar la LGBTIfòbia
  4. Casos pràctics als Departaments (interacció amb els i les participants)

 

Sensibilització durant el 2021

448 persones treballadores a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú s'han format telemàticament entre el gener i el juny de 2021 en el coneixement de la Llei 11/2014, per a garantir els drets LGBTI i per erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Aquesta acció de sensibilització està recollida a la pròpia legislació, en l'article 10, el qual descriu que:

  • Les administracions públiques de Catalunya han de garantir la formació i la sensibilització adequada dels professionals que fan tasques de prevenció, detecció, atenció, assistència i recuperació en els àmbits de la salut, l'educació, el món laboral, els serveis socials, la justícia i els cossos de seguretat, l'esport i el lleure, i la comunicació.
  • S'ha d'impulsar la formació del personal, tant funcionari com laboral, no transferit d'altres administracions públiques, per mitjà de convenis de col·laboració o altres instruments.

Entre els continguts treballats hi ha el sistema sexe-gènere; la diversitat sexual, afectiva i de gènere; la interseccionalitat; la implementació transversal de la llei en la defensa dels drets de les persones LGBTI; la xarxa SAI. A més, s'ha donat a conèixer el deure d'intervenció de l'article 11, que estableix que si els i les professionals de l'Administració tenen coneixement d'una situació de risc o tenen una sospita fonamentada de discriminació o violència per raó d'orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, tenen el deure de comunicar-ho als cossos i forces de seguretat i a l'òrgan competent (SAI Vilanova i la Geltrú).

La formació s'actualitza anualment per a tota la Corporació i es preveuen noves sessions de sensibilització pel 2022.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord