Menú

Lloguer social obligatori

T'ajudem a negociar amb el banc un lloguer social en el teu habitatge

La llei preveu diverses situacions en les quals el banc o gran tenidor que sigui propietari d'un pis on resideixen persones en situació de vulnerabilitat, està obligat a oferir-los un lloguer social.

L'advocada del SIDH us pot ajudar a comprovar si compliu els requisits per acollir-vos al LLoguer Social Obligatori (LSO) i en cas que sigui així, negociarà amb el banc un contracte de lloguer social.

Poden ser beneficiàries d'un LSO les persones que acreditin estar en risc d'exclusió residencial i puguin perdre el seu habitatge per:

  1. procediments d'execució hipotecària o qualsevol altre tipus de reclamació d'un deute hipotecari que comporti la pèrdua de l'habitatge principal,
  2. qualsevol acord de compensació de deutes,
  3. demandes per impagament de les rendes del lloguer,
  4. finalització d'un contracte de lloguer social obligatori previ (sols per una única vegada),
  5. demandes de desnonament per venciment de contracte de lloguer amb un banc o gran tenidor,
  6. demandes de desnonament per manca de títol jurídic que habiliti l'ocupació, sempre que concorrin les següents circumstàncies: que l'habitatge es trobi en situació d'utilització anòmala, que els ocupants puguin acreditar que l'ocupació es prèvia a l'1 de juliol de 2019, que els ocupants no hagin rebut cap oferta de reallotjament social en els darrers 2 anys per qualsevol administració pública i que els serveis municipals emetin un informe favorable sobre el compliment dels paràmetres de risc d'exclusió residencial, l'arrelament i la convivència en l'entorn veïnal.

Si voleu demanar cita amb l'advocada, cal que truqueu al telèfon 93.816.90.25 i se us indicarà quina documentació cal aportar per poder donar-vos cita i que l'advocada pugui valorar el vostre cas.

T'ajudem a negociar amb el banc un lloguer social en el teu habitatge
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord