Menú

Dues noves instal·lacions solars fotovoltaiques en equipaments municipals

Comparteix:
03/02/2023 9:48

L'EMAID i el Centre Cívic Sant Joan ja disposen de plaques per l'autoconsum que generen el 30% de l'energia necessària

L'Escola Municipal d'Art i Disseny (EMAID) i el Centre Cívic de Sant Joan disposen des de fa poques setmanes d'energia generada per plaques solars fotovoltaiques. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú mitjançant l'Agència Local de l'Energia i el suport de la Diputació de Barcelona, ha incorporat a l'EMAID una instal·lació fotovoltaica per autoconsum de 10 kW de potència i a la coberta del centre cívic una de 5 kW.

El regidor de Medi Ambient, Xavier Serra, explica que "aquestes instal·lacions cobreixen aproximadament un 30% del consum del mateix edifici, són actuacions destinades a millorar la sostenibilitat". Serra aposta per "treballar cap a la descarbonització de les energies", i avança la intenció de disposar de més instal·lacions d'aquestes característiques aquest any, "intentarem fer una segona fase aquí, a l'EMAID i també al centre cívic Molí de Vent".

En el cas de la instal·lació solar fotovoltaica de l'Escola Municipal d'Art i Disseny es preveu generar 18.453 kWh. Això permetrà un estalvi econòmic anual de 3.229 €. Respecte a la instal·lació situada a Sant Joan es preveu una generació anual de 7.206 kWh i un estalvi de 1.171 €.

En aquestes dues actuacions s'aconsegueix una reducció amb emissions de CO2 de 6.645,68 kg, segons mix abril de 2022. La generació d'aquestes dues instal·lacions permetrà, com a mínim, un estalvi del 30% en el consum.

Aquestes instal·lacions s'afegeixen a les ja existents al Centre de Resiliència i Sostenibilitat Can Pahissa, a l'edifici adjunt a la Casa Consistorial (edifici d'Urbanisme), i a una petita instal·lació col·locada al Pavelló Isaac Gàlvez.

El cost de les dues instal·lacions ha estat de 15.776,51 € (inclòs IVA) en el cas de l'Escola Municipal d'Art i Disseny i de 9.191,69 € (inclòs IVA) en el cas del Centre Cívic.

L'Ajuntament preveu noves plaques solars per autoconsum en edificis municipals. Les més immediates podrien ser l'ampliació de la coberta de l'EMAID, que també donaria servei al pavelló de la plaça de les Casernes i el Centre Cívic del Molí de Vent. La biblioteca Armand Cardona Torrandell, a més, ha rebut una subvenció estatal per millorar-ne l'eficiència energètica que també inclou plaques fotovoltaiques i hi ha la previsió d'una instal·lació a l'edifici municipal de la casa de Cultura, a la plaça de la Vila, posterior a l'adequació de la coberta.

Plaques solars a l'Escola Municipal d'Art i Disseny

Plaques solars a l'Escola Municipal d'Art i Disseny

El regidor de Medi Ambient, Xavier Serra ha visitat la instal·lació

El regidor de Medi Ambient, Xavier Serra ha visitat la instal·lació

L'energia generada suposarà el 30% de les necessitats de l'edifici

L'energia generada suposarà el 30% de les necessitats de l'edifici

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Ciutat verda
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració