Menú

La Setmana del medi ambient a VNG se centrarà en la mobilitat sostenible

Comparteix:
25/05/2022 12:40

Més d'una vintena d'activitats del 2 al 10 de juny de divulgació i descoberta

Vilanova i la Geltrú celebrarà la Setmana del Medi Ambient amb una vintena d'activitats que promouen el coneixement de la natura, la fauna i el territori proper, i que fomenten la mobilitat sostenible i l'educació ambiental.

Del 2 al 10 de juny es duran a terme tallers, visites, xerrades, sortides, exposicions i lectura de contes, entre altres activitats.

La preocupació per la mobilitat a la ciutat serà el tema central del Consell Municipal de Medi Ambient i Sostenibilitat, que es farà el dijous, 2 de juny. El consell és un òrgan consultor i de seguiment de les accions ambientals del municipi i del seu Pla d'acció ambiental. El Consell està format per entitats de la ciutat com associacions de veïns, associacions ecologistes, universitat...

També centrarà la seva atenció en la mobilitat el Manifest Ambiental Escolar. Representants de l'alumnat de secundària dels centres adherits al programa de l'Agenda 21 Escolar llegiran el 7 de juny el text "Volem una mobilitat sostenible i segura, sense fums, sense soroll".

En el programa d'actes hi ha propostes adreçades al públic familiar com una bicicletada, la marxa climàtica, o la lectura del conte "Sóc el corriol camanegre". També hi ha algunes activitats de divulgació i coneixement de l'entorn, com ara una passejada pel Camí Ramader, un taller ornitològic o un itinerari botànic al Bosc de la Memòria.

En l'àmbit més mediàtic, la periodista i divulgadora de TV3 Cori Calero farà una xerrada sobre l'emergència climàtica el dia 10 de juny. Calero, especialitzada en notícies de medi ambient, explicarà com els mitjans de comunicació expliquen el canvi climàtic i les seves conseqüències a la ciutadania.

Entre les activitats ja consolidades en la programació, hi ha la mostra d'art d'objectes reciclats, que arriba enguany a la catorzena edició. Fins al 3 de juny s'exposen a Can Pahissa (centre de resiliència i sostenibilitat) els treballs realitzats pels alumnes dels centres d'educació infantil, primària i secundària de Vilanova i la Geltrú.

Consulteu les activitats a l'agenda municipal

El consell de Medi Ambient parlarà de mobilitat sostenible

El consell de Medi Ambient parlarà de mobilitat sostenible

L'alumnat de VNG llegirà el manifest escolar (Foto: manifest 2021)

L'alumnat de VNG llegirà el manifest escolar (Foto: manifest 2021)

La mostra d'objectes reciclats, a La Sala

La mostra d'objectes reciclats, a La Sala

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Ciutat verda
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració