Menú

La Companyia d'Aigües instal·la dues fonts d'aigua refrigerada a la via pública

Comparteix:
12/10/2021 11:03

Les fonts, a la plaça de les Neus i al passeig del Carme, volen promoure el consum d'aigua de l'aixeta

La Companyia d'Aigües de Vilanova i la Geltrú, que gestiona la xarxa d'aigua potable de la ciutat, ha instal·lat dues fonts d'aigua refrigerada a la via pública, una al passeig del Carme davant l'oficina de Turisme, i l'altra a la plaça de les Neus.

La regidora d'Espai Públic i Medi Ambient, Marta Jofra, ha recordat els objectius d'aquesta iniciativa innovadora: “Volem promoure el consum d'aigua de l'aixeta facilitant que la ciutadania comprovi que és bona. A Vilanova moltes persones consumeixen aigua embotellada per costum o perquè creuen que l'aigua de l'aixeta no té bon gust. I això no només representa un cost econòmic per a les famílies, i un esforç a l'hora de fer la compra, sinó que també un cost ambiental molt elevat en forma d'energia per al transport i de generació d'envasos de plàstic. Animem a tothom a fer el pas a l'aigua de l'aixeta”.

A banda de fomentar l'ús domèstic de l'aigua de la xarxa pel consum humà i de reduir l'ús d'envasos de plàstic, les noves fonts volen oferir un servei d'aigua freda per als veïns i per als visitants de la ciutat. La temperatura de l'aigua és regulable, i a l'estiu sortirà més freda que a l'hivern.

La Companyia d'Aigües vol fomentar l'ús d'ampolles reutilitzables, animant la ciutadania a omplir ampolles de vidre d'aigua de l'aixeta per al seu consum.

La instal·lació d'aquestes dues fonts en punts de la ciutat on hi ha molta afluència de vianants és un primer pas en les iniciatives per promoure el consum d'aigua de l'aixeta, que ha de servir també per projectar la imatge de ciutat sostenible cap a la gent que ens visita. Per tal de promoure i facilitar el seu ús, s'han penjat cartells indicadors de la ubicació de les fonts refrigerades.

La font de la plaça de les Neus

La font de la plaça de les Neus

L`altra font s`ha col·locat al passeig del Carme

L'altra font s'ha col·locat al passeig del Carme

També s`han posat cartells indicadors

També s'han posat cartells indicadors

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic, Salut, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració