Menú

L'Ajuntament de VNG fa un primer balanç positiu de l'ordenació de mobilitat al barri del Prat de Vilanova

Comparteix:
22/07/2021 12:46

Les actuacions s'han consensuat amb l'Associació de Veïns i l'Ajuntament s'emplaça a valorar possibles millores més endavant

Dues setmanes després de la posada en marxa de les actuacions per ordenar la mobilitat al barri del Prat de Vilanova, l'Ajuntament de la ciutat en fa un primer balanç positiu i continua fent-ne seguiment per valorar la implementació de possibles millores. Aquest barri, que té bona part de superfície tocant a la façana marítima, rep un gran nombre de visitants durant la temporada d'estiu, que ha generat durant anys importants col·lapses de trànsit. Les accions de millora havien estat reivindicades llargament pel veïnat.

Les actuacions per ordenar la mobilitat i millorar l'accessibilitat, consensuades amb l'Associació de Veïns del barri, es valoren de moment com a efectives, ja que han permès millorar la situació d'aquest estiu respecte d'anteriors, tal com s'ha admès en la trobada de valoració in situ realitzada la setmana passada.

Concretament, d'una banda, s'ha promogut la regulació de l'estacionament amb la creació d'una àrea verda i zona blava, responent a la demanda dels veïns, amb l'objectiu d'afavorir l'aparcament per a les persones residents i de promoure la rotació de l'ocupació de les places. L'àrea verda s'ha habilitat amb les mateixes característiques que l'altra àrea verda en façana marítima de la ciutat, situada a Ribes Roges, és a dir, preferent per als veïns i veïnes. La zona blava es dirigeix sobretot als visitants. D'aquesta manera, s'han reduït els casos d'estacionaments indeguts a les zones verdes del torrent i del marge de les vies del tren que es veien altres anys.

D'altra banda, per tal de millorar la seguretat dels vianants en els carrers, s'han col·locat balises i incrementat la senyalització, de manera que s'eviten actituds d'indisciplina viària i s'afavoreix la mobilitat a peu i l'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda. Així mateix, s'han creat itineraris per a vianants en tot el barri, senyalitzant carrers amb prioritat per als vianants i ampliant voreres amb senyalització a la calçada, a més de la senyalització dels passos de vianants.

Millores reclamades pel veïnat

Aquesta intervenció al barri de Prat de Vilanova, llargament reivindicada pels seus veïns i veïnes, ha suposat una inversió municipal superior a 250.000 euros, a través de l'empresa VNG Aparcaments. La millora ha estat treballada conjuntament amb l'Associació de Veïns “des de l'inici del mandat, primer amb l'anterior junta i després amb l'actual, tot reajustant el projecte a les necessitats manifestades des del barri”, ha explicat el regidor de Mobilitat, Antoni Palacios.

Tal com s'havia acordat amb els representants veïnals, dues setmanes després de la posada en marxa de les actuacions s'ha fet un primer balanç per valorar aspectes a millorar i des de l'entitat s'han traslladat noves peticions a l'Ajuntament, com abordar les dificultats per aparcar en les hores punta els caps de setmana, o destinar l'àrea verda exclusivament a les persones residents al barri. “La voluntat de l'Ajuntament és continuar treballant per buscar solucions com fins ara, amb consens”, ha expressat el regidor.

Davant l'anunci de l'Associació de Veïns en mitjans de comunicació de tallar l'accés al barri aquest diumenge, Antoni Palacios afirma que “respectem que l'entitat actuï com consideri, però l'Ajuntament l'emplaça a continuar estudiant millores quan la línia de treball sigui compartida per ambdues parts, amb diàleg i buscant alternatives en els punts concrets on hi hagi problemes, perquè en global la solució adoptada s'ha vist que és molt correcta”.  

L`àrea verda, una de les millores al Prat de Vilanova

L`àrea verda, una de les millores al Prat de Vilanova

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Transport públic i mobilitat, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració