Menú

Joves vilanovins passen un Estiu Mogut amb tallers d'autodefensa, escalada, surf o llengua de signes

Comparteix:
09/07/2021 14:18

L'oferta és d'allò més variada perquè el juliol no sigui un mes avorrit

Places exhaurides. El curs de defensa personal ha tingut un èxit rotund entre les joves de la ciutat, que s'han apuntat a la 3a edició d'un dels tallers de l'Estiu Mogut que s'encara des d'una vessant feminista i d'autoprotecció, vinculada sobretot a l'anticipació davant possibles situacions problemàtiques.

“Autoprotegeix-te!” ofereix consells per a l'autoprotecció i tècniques físiques senzilles i efectives de defensa personal, potenciant l'autoestima i les capacitats, gràcies a una professora d'arts marcials experta en defensa personal femenina.

El regidor de Joventut, Adrià Guevara, ha visitat aquest taller i ha destacat que “un any més les activitats de l'Estiu Mogut són gratuïtes perquè creiem que és molt important que totes les joves hi puguin accedir malgrat la seva situació econòmica, com ja vam fer amb el Nadal Mogut o la Primavera Moguda”.

En total 90 joves participaran al llarg d‘aquestes setmanes en una desena d'activitats molt diverses: esportives, culturals, educatives, per primera vegada s'ha introduït una activitat inclusiva (per aprendre la Llengua de Signes Catalana), i aquest any la novetat és que no totes les activitats tenen la mateixa durada, per poder-se adaptar als horaris dels joves i del seu aprofitament.

L'objectiu és que els nois i noies de la ciutat no s'avorreixin durant l'estiu, quan ja han acabat les classes, i els casals d'estiu pot ser que ja no s'adaptin als seus gustos i inquietuds. Per escollir les activitats, la Regidoria d'infància i Joventut es basa en les propostes que ha fet el mateix jovent a l'institut, a través del projecte Antenes, a més de les que proposen en les valoracions d'anteriors edicions. El regidor recorda que els delegats “antena” han fet propostes d'activitats que volien fer, “perquè té sentit que siguin els mateixos joves els que decideixin quines activitats volen fer”.

Així, hi ha hagut un taller de surf (que s'ha hagut de doblar per l'alta demanda), de graffiti, d'escapisme, teatre musical, escalada indoor, volei platja, podcast i ràdio, i llengua de signes catalana, a més del de defensa personal.

Un altre dels tallers destacats és el d'”Art urbà a la teva ciutat”, que s'ha fet aquesta setmana i que ha servit per pintar un mural als dipòsits d'aigua de la rambla Arnau de Vilanova per explicar el cicle de l'aigua amb creativitat i diversió. Una iniciativa que s'ha fet en col·laboració amb la Companyia d'Aigües de Vilanova.

El taller d`autodefensa ha estat dels més demandats

El taller d'autodefensa ha estat dels més demandats

.

.

Els i les joves han pintat un mural als dipòsits de la Companyia d`Aigües

Els i les joves han pintat un mural als dipòsits de la Companyia d'Aigües

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Joves
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració