Menú

L'Ajuntament assumeix la gestió directa de la neteja viària

Comparteix:
17/06/2021 12:20

La plantilla actual s'integrarà a la Companyia d'Aigües

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha decidit assumir directament la gestió de la neteja viària a la ciutat. Els 57 treballadors i treballadores seran subrogats a la Companyia municipal d'Aigües, que prestarà aquest servei a partir de l'any 2022.

L'alcaldessa de VNG, Olga Arnau, ha destacat que la Companyia és un model d'èxit en la gestió pública “que dona a la ciutadania garanties de qualitat, i dona unes garanties laborals als treballadors i treballadores que presten el servei”.

Arnau ha recordat que es tracta de la segona internalització que du a terme el govern, després d'assumir la gestió dels centres cívics fa uns mesos. L'alcaldessa aposta per reforçar el servei públic perquè “no es busca el benefici econòmic, sinó el benefici per la ciutat”.

La regidora d'Espai Públic, Marta Jofra, ha explicat que internalitzar el servei a través de la Companyia d'Aigües “és la millor opció, tant en l'aspecte econòmic i financer com en l'aspecte laboral, ja que és l'opció més avantatjosa pels treballadors”. Des del febrer de l'any passat la comissió d'estudi de la gestió dels serveis de neteja i recollida d'escombraries ha estat analitzant les diferents opcions per gestionar aquests serveis, que ara mateix té contractats l'empresa Valoriza, amb una pròrroga forçosa des de 2018.

Les conclusions de la comissió d'estudi respecte a la neteja “diuen que l'escenari més favorable és la gestió directa a través d'una societat municipal”, explica Jofra. La Companyia ja disposa d'una estructura que subrogarà el personal procedent de Valoriza amb les mateixes condicions i categories que tenen actualment. Els treballadors i treballadores mantindran les actuals condicions de treball així com els seus propis representants sindicals.

En canvi, les conclusions de la comissió respecte al futur de la recollida de residus aconsella fer una nova licitació, perquè cal fer una inversió de més de 7 milions d'euros en equipament que l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú no pot assumir en aquest moment.

La gestió de l'aigua i la neteja seran dues activitats diferenciades dins de la Companyia. El gerent de l'empresa municipal, Marc de Arias, assumeix com un repte aquest nou servei i vol treballar per implementar els principis d'èxit actuals en la neteja: “Hem d'intentar que la ciutat els reconegui com a part pròpia”. Per això ha avançat que es crearà una marca específica vinculada a aquest servei.

El govern municipal va explicar la proposta ahir al personal de la Companyia d'Aigües, als treballadors i treballadores de la neteja, als sindicats amb representació a l'Ajuntament i als grups municipals de l'oposició. El govern treballa per portar aquesta proposta a Ple el pròxim mes de juliol.

Marc de Arias, Olga Arnau, Marta Jofra i Abel Lora

Marc de Arias, Olga Arnau, Marta Jofra i Abel Lora

L'Ajuntament gestionarà directament la neteja

L'Ajuntament gestionarà directament la neteja

Oficina de la Companyia Municipal d'Aigües

Oficina de la Companyia Municipal d'Aigües

Reunió informativa amb el personal de la Companyia

Reunió informativa amb el personal de la Companyia

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració