Menú

Aquest cap de setmana s'inicia el servei de socorrisme a la platja de Ribes Roges

Comparteix:
13/05/2021 14:54

4 platges vilanovines han obtingut la bandera blava de qualitat ambiental per a aquesta temporada que tot just comença

Des del passat 1 de maig funcionen a les platges de Vilanova i la Geltrú els xiringuitos, i serveis com el lloguer d'hamaques i tendals, els lavabos i els vestidors. Aquest dissabte, 15 de maig, començarà a funcionar el servei de socorrisme a la platja de Ribes Roges, en horari de 10 a 17 h. A la resta de platges de la ciutat s'iniciarà l'1 de juny, i els horaris per a totes les platges seran: en temporada mitjana, de l'1 al 30 de juny, de 9 a 18 h. De l'1 a l'11 de setembre, de 10 a 18 h. En temporada alta, de l'1 de juliol al 31 d'agost, hi haurà servei de socorrisme de 9.30 a 19 h de dilluns a divendres i de 9.30 a 20 h els caps de setmana i festius.

D'altra banda, aquesta setmana l'entitat ADECA, que atorga les banderes blaves de qualitat ambiental, ha fet públiques les platges que han obtingut el guardó aquesta temporada 2021, i que a Vilanova són les d'Adarró, Ibersol, Ribes Roges i Sant Gervasi. Aquest guardó, reconegut internacionalment, premia la gestió ambiental, la seguretat i les instal·lacions, entre d'altres.

Prevenció de la Covid-19 a les platges

La temporada de platges d'enguany vindrà marcada, com l'any passat, per uns protocols sobre l'ús de les platges i sobre l'ús de la cadira amfíbia. Les mesures de prevenció de la Covid-19 demanen evitar les aglomeracions i mantenir la distància mínima de 2 metres amb la resta d'usuaris de la platja. També es prohibeix el joc a la zona de pas de 6 metres des del trencament de les onades platja endins, i es limita els grups a un màxim de 6 persones, xifra que pot variar en funció que com s'avanci en el control de la pandèmia.

Pel que fa a l'ús de les instal·lacions de la platja, les dutxes i renta-peus s'han d'utilitzar de forma individual i fer la cua mantenint el distanciament social. En els lavabos i vestidors cal seguir les mesures higièniques establertes i deixar-los nets. Els xiringuitos disposaran les taules de manera que es respecti el distanciament requerit per garantir la seguretat, i hi haurà cartells explicant les mesures de seguretat que cal seguir per poder consumir i estar a l'establiment. Les hamaques es distribuiran de dues en dues i es deixarà un espai de 4 metres com a mínim entre cada grup d'hamaques. Els tendals també han de mantenir una distància de 4 metres entre ells.

En els casos en què sigui necessari utilitzar la cadira amfíbia, es recomana demanar cita prèvia al mòdul de socorrisme, al telèfon 601901610, per evitar esperes innecessàries mentre es fa la desinfecció. Els socorristes preparen la cadira, però no acompanyen l'usuari a l'aigua per la impossibilitat de mantenir la distància de seguretat. Així, les persones que vulguin fer ús del servei hauran d'anar amb un acompanyant.

Compliment del protocol

A les entrades de les platges hi haurà les indicacions per tal d'assegurar que els usuaris reben la informació sobre les recomanacions en el comportament que cal tenir a la platja i com s'han d'utilitzar els serveis que s'instal·len. També n'informaran els socorristes i els agents cívics destinats a les platges, que podran avisar la Policia Local en cas que no es compleixi el protocol.

La protecció del corriol camanegre

Durant aquestes setmanes s'està fent seguiment del corriol camanegre (espècie protegida), i la seva nidificació i l'evolució és favorable. S'han detectat diversos punts de nidificació exitosos fins al moment a la platja de Ribes Roges, fet que demostra que les mesures que s'han pres són adequades. El corriol camanegre ja fa uns anys que s'ha instal·lat a la platja de Ribes Roges, on troba un ambient favorable per a la seva reproducció.

L'Ajuntament continua el seguiment de l'espècie i el servei d'informadors per tal que s'acompleixin els usos de la platja.

Cal recordar que l'accés de gossos a la platja ara està prohibit en totes les platges sense excepció, i que aquesta mesura ha contribuït a disminuir un impacte sever sobre aquesta au litoral.

Els xiringuitos i altres serveis estan en marxa des del dia 1 de maig

Els xiringuitos i altres serveis estan en marxa des del dia 1 de maig

Continuen les mesures de protecció del corriol camanegre

Continuen les mesures de protecció del corriol camanegre

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Ciutat verda, Espai públic
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració