Menú

VNG es consolida com a destí turístic sostenible amb el certificat Biosphere i la Carta Europea de Turisme Sostenible

Comparteix:
04/05/2021 15:08

Nous reconeixements i renovació de segells en l'àmbit de la sostenibilitat i també de la prevenció davant de la Covid-19

Vilanova i la Geltrú ha renovat la certificació Biosphere com a destinació turística sostenible i és a punt d'obtenir la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) i el segell SAFE TRAVELS, de garantia de compliment de mesures de prevenció davant de la Covid-19.

VNG com a destinació turística i l'oficina de turisme de Ribes Roges han obtingut de nou el reconeixement pel compromís amb la sostenibilitat, Biosphere. Aquest segell certifica les bones pràctiques del turisme sostenible de les empreses i serveis turístics del municipi sota els 17 objectius de desenvolupament sostenible de l'ONU. Així, el compromís incorpora criteris de gestió sostenible, de conservació mediambiental, protecció cultural, desenvolupament socioeconòmic i satisfacció al client.

El regidor de Turisme, Jordi Medina creu que “el turisme és una de les activitats econòmiques que com a ciutat teníem més pendent de desenvolupar. Estem treballant per un turisme de qualitat i sostenible que vagi en consonància amb l'activitat i el dia a dia de la ciutat”.

Vinculat a Biosphere, l'oficina de turisme de Ribes Roges està en l'última fase abans d'obtenir el segell Safe Travels, que reconeix els protocols de viatge segur a escala mundial. El segell és promogut per The World Travel & Tourism Council (WTTC) i permet als viatgers reconèixer a qualsevol país del món, les empreses, entitats i destinacions que hagin adoptat protocols normalitzats de mesures de seguretat i prevenció enfront de la COVID-19.

A aquest distintiu s'hi afegeix aquest any la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS). L'oficina de turisme de Ribes Roges i el Punt d'Informació Turístic de la plaça de la Vila estan a punt rebre aquesta certificació de la Diputació de Barcelona. Es tracta d'un reconeixement al desenvolupament de l'activitat turística tenint en compte les necessitats del medi ambient, la població local i les empreses turístiques locals.

“Apostem per una ciutat amb turisme però, en cap moment volem ser una ciutat turística”, afirma Jordi Medina, “és per això que treballem amb la consolidació de segells de qualitat turística a nivell internacional i per obtenir-ne de nous. L'atorgament d'aquests segells va en coherència amb el desenvolupament del Pla de màrqueting turístic de la ciutat, del qual ja n'estem preparant la seva continuïtat i el presentarem a finals d'aquest any perquè es pugui executar des del 2022 fins el 2025”.

La CETS es promou des de la Xarxa de Parcs Naturals amb la idea de garantir que l'ús públic dels parcs, en el cas de VNG, el Garraf, es desenvolupi de forma compatible amb la conservació del territori, minimitzant els impactes negatius que pot tenir el turisme, així com per contribuir al desenvolupament socioeconòmic local que genera l'activitat turística.

D'altra banda, VNG ha iniciat els tràmits per ser certificada com a DTI (Destino Turístico Inteligente). Aquest segell reconeix destins turístics innovadors i que garanteixin el desenvolupament sostenible del territori turístic, accessibles per a tothom, que facilitin la interacció i integració del visitant amb l'entorn i incrementin la qualitat de la seva experiència en la destinació i millorin la qualitat de vida de les persones residents.

L`oficina de turisme de Ribes Roges

L`oficina de turisme de Ribes Roges

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Reactivem VNG, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració