Menú

Els mercats municipals promouen la reducció de residus a l'hora d'anar a comprar

Comparteix:
22/04/2021 14:31

Comença la campanya Mou-te pel zero, que premia els hàbits sostenibles

Anar a comprar amb el carretó, portar les carmanyoles des de casa, fer servir bosses de roba o utilitzar el servei a domicili són alguns dels hàbits sostenibles a l'hora d'anar a comprar que tenen premi.

Els mercats municipals de VNG posen en marxa la campanya “Mou-te pel zero” que premia la reducció de residus, proposant una sèrie de reptes i donant premis a les persones que acumulin més punts.

L'alcaldessa, Olga Arnau, ha destacat que la campanya “va dirigida a tenir un futur més sostenible ecològicament i econòmicament”. Arnau ha recordat que la sostenibilitat “implica promoure canvis en els hàbits de la ciutadania”, i s'ha mostrat convençuda que aquests canvis beneficien la ciutat.

“Hem d'actuar com a capital comercial i també com a capital de producció de productes de km 0,  que la ciutadania s'acostumi a la compra de proximitat” ha dit l'alcaldessa.

Pel regidor de Mercats, Jaume Carnicer, “aquesta és una experiència pionera a Catalunya en l'àmbit dels mercats. Hi guanya el medi ambient, hi guanyem les persones perquè una petita acció a nivell local pot fer un canvi a nivell mundial”.

Carnicer ha explicat que hi ha dues maneres de participar en els reptes, a través d'una aplicació mòbil o bé en paper. Cada vegada que un usuari vulgui sumar els punts d'un repte, ha d'aconseguir un segell de la parada o bé validar-lo a través de l'app amb una fotografia.

Hi ha un total de 24 reptes diferents que permeten sumar punts, i tres nivells diferents de dificultat: inicial, intermedi i avançat. Comprar fruita i verdura amb bossa reutilitzable, comprar vi a granel, portar carmanyoles per la carn, el peix, l'embotit o les olives, utilitzar una bossa de roba pel pa o comprar llegum o herbes a granel són algunes de les propostes.

La campanya “Mou-te pel zero” estarà en funcionament al llarg d'un any. Les persones que hi participin podran optar als premis a partir dels 100 punts acumulats. Els premis poden ser: entrades per anar al teatre i als museus, vals de compra als mercats municipals i altres que es donaran a conèixer al llarg de la campanya.

 

Els fulletons per participar-hi es poden trobar als mercats i l'aplicació es pot descarregar a

ANDROID https://play.google.com/store/apps/details?id=com.zerowaste.gozerowaste

APPLE https://apps.apple.com/es/app/go-zero-waste/id1468632036#?platform=iphone

La campanya premia la utilització de carmanyoles

La campanya premia la utilització de carmanyoles

El regidor Jaume Carnicer i l`alcaldessa, Olga Arnau

El regidor Jaume Carnicer i l'alcaldessa, Olga Arnau

Els reptes es poden validar des del mòbil

Els reptes es poden validar des del mòbil

Portar recipients de casa permet sumar punts

Portar recipients de casa permet sumar punts

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Ciutat verda, Mercats
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració