Menú

El mes vinent començaran els treballs de millora de la mobilitat a peu i la regulació de l'estacionament al Prat de Vilanova

Comparteix:
14/04/2021 12:04

Suposaran una millora pel barri en temes de mobilitat, accessibilitat, estacionament i protecció de zones verdes

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú iniciarà al maig els treballs de senyalització i abalisament al barri del Prat de Vilanova, que serviran per millorar la seguretat i la mobilitat a peu. Els treballs també possibilitaran la regulació de l'estacionament, amb la creació d'àrea verda i de zona blava.

El conjunt d'accions suposaran una millora per al barri del Prat de Vilanova, ja que contribuiran a reduir la indisciplina viària, milloraran la mobilitat a peu i l'accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda i permetran una millor protecció de les zones verdes del barri dels estacionaments indeguts.

Per tal de reordenar la circulació, es crearan itineraris per a vianants a tot el barri, senyalitzant carrers amb prioritat per als vianants i ampliant voreres amb senyalització a la calçada, a més de la senyalització dels passos de vianants.

Respecte a l'estacionament s'habilitarà àrea verda preferent per als veïns i veïnes, i zones blaves per als visitants, eliminant els estacionaments indeguts a les zones verdes del torrent i del marge de les vies del tren.

El regidor de Mobilitat i Projectes i Obres d'espai urbà, Antoni Palacios, ha posat de relleu que aquesta sigui una intervenció al barri de Prat de Vilanova llargament reivindicada pels seus veïns i veïnes, i la més important en molt de temps en quant a inversió. “La inversió de 300.000 euros que l'ajuntament, a través de l'empresa VNG Aparcaments, realitzarà en els pròxims mesos és la més important que s'ha fet en el barri des de fa molts anys”. Així mateix ha destacat que “no es tracta únicament d'una intervenció per regular l'aparcament, si no que solucionarà problemes d'accessibilitat per als vianants”

Antoni Palacios ha volgut agrair molt especialment la participació de l'Associació de Veïns del Prat de Vilanova, per ajustar el projecte a les necessitats reals del barri.

Més informació del projecte:

https://www.vilanova.cat/mobilitat/reordenacio_prat_de_vilanova

En els propers dies, els veïns i veïnes del Prat de Vilanova rebran d'una banda, informació sobre els treballs de millora i, d'altra banda, la targeta adhesiva amb la identificació del vehicle, com a persona beneficiària resident.

Les persones propietàries d'habitatges al barri, que no hi estiguin empadronades, així com les persones empadronades titulars de vehicles que no consten al padró municipal de vehicles (vehicles d'empresa, de rènting o lísing) hauran de demanar el seu distintiu, de manera presencial, a les Oficines de VNG Aparcaments o a través del seu web www.vng-aparcaments.cat

Tot i que aquest primer any l'aplicació de l'estacionament regulat començarà quan les obres estiguin enllestides, previsiblement durant el mes de juliol, el calendari i horari d'aplicació de la zona verda preferent serà el següent:

  • 1 de maig a 15 de juny: caps de setmana i festius de 9 a 14 i de 17 a 20 hores.
  • 16 de juny a 15 de setembre: cada dia de 9 a 14 i de 17 a 21 hores.
  • Resta de l'any: aparcament lliure i gratuït.

Vista aèria Prat de Vilanova

Vista aèria Prat de Vilanova

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic, Participació, Transport públic i mobilitat
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració