Menú

L'Ajuntament de VNG actua contra la processionària del pi

Comparteix:
19/02/2021 15:07

Després dels tractaments preventius, es combat la plaga en punts concrets quan es detecta

La processionària del pi, popularment coneguda com eruga, provoca moltes molèsties si entra en contacte amb la pell de persones, i especialment d'animals domèstics. I és en aquests mesos quan cal anar més alerta perquè se'n detecta més presència en les zones de pins de la ciutat.

Cada any a l'inici de l'hivern el servei de jardineria de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú fa el tractament preventiu a tots els parcs i zones boscoses amb pins de titularitat municipal. En alguns casos es va fer per endoteràpia, punxant el tractament a l‘escorça per tal que la saba el reparteixi per tot l'organisme. En els casos en que no era possible, es va ruixar el tractament amb un canó durant la nit.

Aquestes darreres setmanes s'han detectat diversos casos de nius, i a mesura que es van trobant, es van eliminant. Així, s'ha actuat a l'espai per a gossos del parc de la Torre d'Enveja, al parc de Ribes Roges, o al parc de l'avinguda de Cubelles amb l'Aragai. Quan el servei de jardineria rep avisos de zones de pins de titularitat privada, es posa en contacte amb el propietari i li requereix que solucioni el problema.

Cal tenir en compte que no es poden eliminar tots els nius, perquè hi ha zones que no són accessibles amb màquines, i l'extracció es fa amb de manera manual amb una perxa, fet que complica la retirada. A més, en aquesta època de l'any els nius proliferen amb facilitat.

Pins al parc de la Torre d`Enveja

Pins al parc de la Torre d'Enveja

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Ciutat verda
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració