Menú

La FAC i l'Ajuntament es mostren satisfets de com s'ha celebrat el Carnaval a la ciutat, tot i les dificultats imposades per la pandèmia

Comparteix:
18/02/2021 17:01

Els seus representants han volgut agrair especialment a la ciutadania l'alt grau de responsabilitat, així com la implicació en totes les activitats proposades

Passat el dimecres de cendra és moment de fer valoració del Carnaval 2021. Un Carnaval que es presentava com un important repte, ja que calia transformar una festa totalment participativa en un format on tothom passava a tenir el rol d'espectador.

Aquest matí, la regidora de Cultura, Adelaida Moya, i el president de la FAC (Federació d'Associacions pel Carnaval) valoraven molt positivament el desenvolupament de la festa així com l'adaptació que s'havia dut a terme de totes les activitats que es fan durant el carnaval, de manera que tinguessin el seu moment de protagonisme.

Enguany, els límits marcats per la situació sanitària han servit per fer pedagogia entre la ciutadania a l'hora d'explicar els orígens d'una festa amb més de 250 anys d'història. L'edició d'un llibret que s'ha distribuït a totes les llars de la ciutat, l'emissió de mini reportatges on el personatge del Vidalot explicava la història dels deu actes més emblemàtics, o la distribució de grans lones amb fotografies antigues d'aquests actes a diversos punts de la ciutat, han contribuït a amplificar encara més el carnaval vilanoví.

Adelaida Moya posava l'accent en la bona sintonia entre entitats i ajuntament per, malgrat tot, aconseguir treballar plegats per oferir un Carnaval força representatiu. "Estem contents perquè de nou la ciutat ha demostrat que té una intel·ligència col·lectiva potent quan ha d'organitzar-se i treballar al servei de les celebracions de la ciutat". La regidora, que ha volgut agrair el treball realitzat amb la FAC, les entitats i les persones, que a títol individual, han aportat el seu gra de sorra a aquest treball col·lectiu, també ha elogiat el comportament de la ciutadania durant la celebració. "Vilanova ha tornat a donar una lliçó en aquest sentit, crec que tots i totes hem entès que si volem tornar a gaudir d'aquesta vida social tan magnífica que tenim a la nostra ciutat, ara tocava contenció i això és el que hi ha hagut"

El president de la FAC, Josep Estrada, s'ha manifestat en el mateix sentit i ha volgut "donar les gràcies a entitats i ciutadania pel seu comportament, així com a les entitats que han ajudat en l'organització de les activitats".

Al voltant d'uns fets puntuals que van requerir la intervenció de la policia local, Moya ha dit que es tractava de dos casos minoritaris i insignificants dins el context d'una festa d'una setmana. "Veient com tothom ha sigut capaç de contenir-se, per moltes ganes que tinguessin, resulta poc exemplar. Aquí entra la part de responsabilitat personal de cadascú, però han estat situacions molt puntuals i realment minoritàries"

La resposta ciutadana i la interacció a les xarxes socials de la FAC i de l'Ajuntament ha estat un altre dels aspectes més significatius d'aquest Carnaval. La regidora ha explicat que el seguiment de les propostes i la interacció a les xarxes socials sumat a les audiències de Canal Blau televisió han permès que la gent pogués participar encara que fos de forma menys presencial.

El seguiment del Carnaval a les diferents xarxes socials de l'Ajuntament ha estat molt alt. S'ha notat especialment a la xarxa d'Instagram, on les 29 publicacions realitzades han obtingut 14.500 likes (un augment del 234%) respecte a la mitjana de publicacions) Cada post ha tingut una mitjana de 500 likes i s'han rebut més 120 comentaris.

Un fet que també s'ha produït a les xarxes de la FAC, on la interacció amb la ciutadania ha estat principalment a través d'instagram, amb 500 nous seguidors.

Pel que fa a continguts, totes les publicacions que tenien com a protagonista la plaça de la Vila o les Comparses han estat les més vistes, seguit d'actes com l'Arrivo, el Carnaval Infantil, o la mateixa presentació del Carnaval.

Canal Blau televisió també ha aconseguit uns excel·lents nivells d'audiència, tenint en compte que la majoria dels actes que s'han emès durant aquests dies han tingut durades més curtes del que és habitual.

A tall d'exemple el Sermó de l'Arrivo (20 minuts), ha tingut una audiència de 10.463 espectadors, i les Danses, (50 minuts) amb 11.428 espectadors.

Les Comparses, el Carnaval escolar o la Màscara d'or són actes de llarga durada, i per tant les audiències també han estat més altes, amb una mitjana de 15 mil espectadors.

En la suma dels diferents actes del Carnaval, emesos entre el 10 i el 17 de febrer, la televisió local ha comptabilitzat una xifra propera als 190 mil espectadors.

Sobre el Carnaval de 2022, tant Adelaida Moya com Josep Estrada han explicat que hi ha accions que és possible es puguin repetir l'any vinent, gràcies a la bona acceptació per part de la ciutadania. Aquest seria el cas del guarniment dels balcons de la plaça de la Vila amb les banderes de les entitats, o la difusió de grans fotografies històriques explicant el Carnaval.

Adelaida Moya i Josep Estrada, aquest matí

Adelaida Moya i Josep Estrada, aquest matí

Carnestoltes

Carnestoltes

Vidalot

Vidalot

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura, Festa
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració