Menú

El Carnaval de VNG 2021 s'adapta a un format sense actes al carrer

Comparteix:
28/01/2021 14:52

La pandèmia, que obliga a transformar la festa, no impedirà que tots els actes tinguin el seu moment de protagonisme

Quan falten uns dies per la presentació del programa i el cartell, avui s'han donat a conèixer els principals aspectes que defineixen com serà el Carnaval de Vilanova i la Geltrú 2021.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha explicat que enguany hi haurà Carnaval, tot i que a causa de la pandèmia no serà el Carnaval que tots coneixem.

“Aquest any, la situació per la pandèmia ens afecta individual i col·lectivament, i això ens impedeix celebrar el Carnaval com el coneixem. Tot i això viurem el Carnaval en un format adaptat a les mesures sanitàries que ens marqui el moment, ja que la prioritat és la vida de les persones per davant de tot”.

Per Arnau la normativa no és un caprici i per això ha demanat la solidaritat i la responsabilitat de tothom, ja que no es podrà viure el Carnaval al carrer ni dins les entitats. “A Vilanova hi ha seny i rauxa, i per això apel·lem a la responsabilitat personal de cadascú”.

L'alcaldessa també ha volgut reivindicar la identitat col·lectiva d'una Festa Patrimonial d'Interès Nacional, amb més de 250 anys història, i ha agraït la suma d'esforços d'entitats i persones en l'organització d'un Carnaval sense activitats al carrer, però que manté tota la seva essència. “Els hem de retornar el seu esforç conjurant-nos per mantenir viva la festa, decorant els balcons i finestres i participant de les propostes que ens arribin aquests dies per les xarxes”.

La regidora de Cultura, Adelaida Moya, també ha volgut agrair a la FAC el treball d'adaptació dels actes, tenint en compte la dificultat del moment i preveient que la situació encara pugui empitjorar durant les dates en què s'ha de celebrar la festa. “Pren més sentit que mai viure el Carnaval des de les xarxes, evitant situacions que puguin comportar un risc per a les persones. Ha calgut reformular tot el programa per viure un Carnaval amb responsabilitat”.

Adelaida Moya ha dit que hi haurà Carnaval i que tots els actes tindran el seu moment de protagonisme “en un o altre format, tot tindrà la seva traducció en format televisiu i xarxes. I allò que puguem fer amb públic estarà condicionat per l'evolució de la Covid, de manera que és possible que la situació ens obligui a adaptar part de la programació”.

El president de la FAC, Josep Estrada, ha volgut agrair la feina de tota la junta així com de les entitats i persones que estan col·laborant de manera més directe. “No ha estat gens fàcil adaptar-nos a la situació d'organitzar un Carnaval que no serà com el coneixem. Ha estat una feina de molts mesos i sap greu no poder fes res més. Només cal esperar que l'any vinent ens puguem tornar a veure tots pel carrer”.

En un format majoritàriament virtual el Carnaval 2021 permetrà fer memòria de la seva història i els seus orígens. Per aconseguir aquest objectiu es distribuirà per totes les cases el llibret Carnaval sense esforç i les càpsules audiovisuals El Carnaval de Vilanova pas a pas, que s'emetran per Canal Blau Televisió i per les xarxes socials. A més, es mantindran els guarniments de carrers i es penjaran banderoles amb fotografies antigues per diversos espais de la ciutat.

La presentació del programa i del cartell es farà públic aquest diumenge 31 de gener a les 19 hores, en un acte que es podrà seguir per Canal Blau Televisió i per les xarxes socials del Carnaval.


 

Adelaida Moya, Olga Arnau i Josep Estrada

Adelaida Moya, Olga Arnau i Josep Estrada

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura, Entitats, Festa, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració