Menú

Comencen les trobades del premi Menjallibres 2021 entre l'alumnat d'ESO i els autors Lluís Prats i Emili Bayo

Comparteix:
26/01/2021 12:58

Les trobades es faran els dies 1 i 9 de febrer a l'Auditori Eduard Toldrà, seguint estrictament totes les mesures de seguretat i higiene

Dilluns vinent, comencen les trobades del Premi Menjallibres 2021. Un premi organitzat per la Regidoria de Cultura, mitjançant la Xarxa de Biblioteques Municipals i l'Institut Municipal d'Educació i Treball de Vilanova i la Geltrú, que té com a objectiu el foment de la cultura entre l'alumnat d'ESO que participen de forma voluntària, a través dels seus centres educatius.

En aquesta ocasió, els autors que protagonitzaran les trobades amb l'alumnat inscrit als premis són Lluís Prats i Emili Bayo.

Lluís Prats i la seva obra Kambirí (Estrella Polar) obrirà les trobades l'1 de febrer. La sessió, que es farà en dos torns, aplegarà més de 200 alumnes i lectors de 1r i 2n d'ESO dels centres de la ciutat que hi participen voluntàriament.

El dimarts 9 de febrer la trobada es farà entre l'escriptor Emili Bayo, amb la seva novel·la Prop de les bombes (Cruïlla) i 200 alumnes de 3r i 4t d'ESO, que també es distribuiran en dos torns.

Les lectures finalistes d'aquesta edició són:

1r i 2n d'ESO

  • Ella (Bambú) de Núria Pradas
  • Hores salvatges (Tàndem) de Jordi Sierra i Fabra

3r i 4t d'ESO

  • Tot plegat semblava una broma (Animallibres) d'Anna Vilar
  • El efecto Frankenstein (Edebé) d'Èlia Barceló

La regidora de Cultura, Adelaida Moya, ha valorat molt positivament la resposta que hi ha hagut en aquesta nova convocatòria, per part dels centres educatius i del seu alumnat, tenint en compte el context complicat a causa de la pandèmia. Així mateix ha destacat els esforços organitzatius per tal de garantir el compliment de totes les mesures necessàries, tant pel que fa a la normativa sobre higiene com de seguretat, relacionades amb la Covid-19.

El projecte Premi Menjallibres arriba enguany a la quarta edició, i l'any 2019 va ser guardonat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb el Premi Teresa Rovira, a la millor innovació a les biblioteques públiques. Un reconeixement que distingeix la tasca que es fa a les biblioteques públiques com a agents culturals en la dinamització i promoció de la lectura i la cultura.

Més informació: Premi Menjallibres

Imatge d`Arxiu - Premi Menjallibres

Imatge d'Arxiu - Premi Menjallibres

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Biblioteques, Cultura, Educació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració