Menú

La Policia Local de VNG ha intervingut durant el cap de setmana en diverses concentracions de joves convocats per fer botellades a diferents punts de la ciutat

Comparteix:
26/10/2020 14:13

Una desena de joves van ser denunciats per aquests fets, així com per no dur posada la mascareta i per actes vandàlics

El cap de setmana en què ha entrat el nou horari de confinament nocturn, la Policia Local de Vilanova i la Geltrú ha realitzat diverses intervencions relacionades amb el compliment de les mesures adoptades pel PROCICAT, per tal d'evitar el ritme constant de contagis per COVID-19.

La regidora de Seguretat i Protecció Ciutadana, Blanca Albà, ha explicat que “la normativa és cada cop més estricte perquè el risc de contagi cada dia és més alt. Aquesta setmana a Vilanova i la Geltrú tenim un risc de rebrot de 826 punts, gairebé 400 punts més que la setmana l'anterior”.

La majoria de les intervencions realitzades per la policia vilanovina van succeir entre divendres i dissabte. Es van denunciar una desena de persones per beure en grup a la via pública, així com per no dur posada la mascareta i per actes vandàlics. Alguns dels espais on es va intervenir van ser a la plaça del Port, on el grup de persones superava les quaranta persones, carrer de l'Acer, parc de Baix-a-Mar o parc de la Quadra d'Enveja.

En referència a la intervenció a la plaça del Port, a conseqüència de la qual un cotxe de policia va caure de manera accidental a l'aigua, Blanca Albà ha dit que "el comportament de la quarantena de persones que estaven fent botellada a la plaça era totalment inadmissible. No només posaven en risc la seva salut, sinó també la de moltes persones i col·lectius, com el sanitari, el policial i el seu propi entorn familiar. Està clar que no ens ho podem permetre"

Pel que fa a aquesta matinada, ja en vigor el nou horari de confinament nocturn que prohibeix tots els desplaçaments i la circulació per les vies públiques, entre les 10 de la nit i les 6 del matí, la Policia Local va realitzar diverses intervencions de caràcter informatiu, pel que fa a la nova mobilitat nocturna, però sancionadores en els casos de persones que no duien la mascareta posada.

La Regidora Blanca Albà ha volgut mostrar el seu malestar arran de la intervenció del conseller d'interior, Miquel Sàmper, que ahir en roda premsa va ometre el treball que fan les policies locals i guàrdies urbanes arreu del país, per fer acomplir les mesures que determina el Procicat. "M'he posat en contacte amb el conseller per manifestar el meu desencís en les seves paraules pel fet d'obviar el treball que fan les policies locals per donar compliment a la normativa. Cal dir que un grau elevadíssim de les intervencions les fan les policies locals i vull expressar-los el meu reconeixement i agrair-los l'esforç que realitzen cada dia".

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha volgut enviar aquest matí un missatge a la ciutadania, a través de les xarxes socials municipals, demanant a tothom la seva col·laboració per tal d'aconseguir reduir el risc de contagi i ha dit que cal fer un esforç per complir amb unes mesures excepcionals en un moment excepcional.

Plaça del Port

Plaça del Port

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Seguretat i prevenció
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració