Menú

VNG homenatja Lluís Companys aquest dijous

Comparteix:
13/10/2020 14:47

Canal Blau emetrà un programa especial, coincidint amb el 80è aniversari de la seva execució

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú promou, com cada 15 d'octubre, la commemoració de la mort del president de la Generalitat Lluís Companys, que va ser afusellat per les tropes franquistes el 1940. Enguany, a causa de la situació de pandèmia per Covid-19, no es preveu realitzar l'acte institucional davant el monòlit dedicat a Companys. Tot i així, els portaveus dels grups municipals faran una ofrena floral durant el dia, en representació de la Corporació, i s'ha convidat també les entitats que ho desitgin a fer-ho sense horari establert, per evitar aglomeracions. 

La coincidència amb el 80è aniversari de l'execució de Lluís Companys es tractarà de manera més àmplia en un programa especial a Canal Blau TV. L'espai televisiu comptarà amb una part divulgativa a càrrec de la professora d'Història Blanca Figueras, en la qual contextualitzarà la mort de Companys en el moment històric que es va produir i es farà una anàlisi de l'actualitat, tenint en compte la recent aprovació de la Llei de memòria històrica que ha de comportar l'anul·lació dels judicis sumaríssims. 

Una segona part de caire artístic oferirà una lectura dramatitzada de fragments de les darreres cartes del president de la Generalitat, a càrrec de l'actor Jordi Pérez. El programa, que tindrà una durada de 30 minuts, comptarà amb acompanyament musical de la cantant Neus Llorens i el guitarrista Àngel Agulló. L'emissió serà dijous 15 d'octubre, a les 13.30 h, 15.30 h, 21.30 h, i divendres 16, a les 00.00 h.

El monòlit dedicat a Lluís Companys es troba al capdavall de la rambla del mateix nom

El monòlit dedicat a Lluís Companys es troba al capdavall de la rambla del mateix nom

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol, Comunicació, Cultura, L'Ajuntament
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració