Menú

La cercavila del Vot del Poble, a La Sala fins al 13 de setembre

Comparteix:
06/08/2020 14:12

En un any en que no s'han pogut veure els balls populars i entremesos al carrer, vilanovines i vilanovins en podran gaudir amb calma en una exposició molt especial

“Encomana't de festa” és el títol de l'exposició que convida vilanovines, vilanovins i visitants a gaudir d'una Festa Major diferent: tots els elements de la tradicional cercavila del Vot del Poble, que enguany no han pogut sortir al carrer, s'hi troben disposats per assaborir-los amb calma.

Adelaida Moya, regidora de Cultura, afirma que “és de les poques coses bones que ens haurà portat aquest haver de repensar la Festa Major 2020 en una pandèmia com aquesta. És una mostra molt bonica, emocionant. Si us agrada molt la Festa Major, us agradarà poder-hi passejar. És el més proper a una cercavila que tindrem aquest any, i hi serà fins al 13 de setembre”.

Mentre els elements estan quiets, el visitant és el que es mou, per tant és una altra manera de viure-ho i d'impregnar-se de Festa Major, que, com diu la regidora, “la conformen moltes coses: sensacions, olors, sons, gustos com el vermut o els gelats,... hi ha tantes festes majors com vilanovins i vilanovines, cadascú la viu d'una manera diferent, i venint a l'exposició pot ser la manera de gaudir-la més intensament aquest any”.

La mostra ha estat comissariada per l'historiador Xavi López, que ha comptat amb la col·laboració de moltes persones del teixit associatiu que sustenta la Festa Major, i que han ajudat a concebre i fer realitat aquesta exposició que inclou textos, imatges, sons, instruments, i elements de festes majors antigues. “Trobareu La Sala abillada amb els engalanaments dels anys 40 i 50, globus i garlandes de boix, i els ventalls dels anys 50, que permetran a la gent més gran tornar a la Rambla de colors de les seves festes majors”, diu Xavi López, que remarca: “Era important poder ensenyar a la ciutat figures que ja no surten a la cercavila, però que tenen un pes històric important, com el Drac de Vilanova antic, el Tigre, vestits dels Diables en un any en que se celebren 40 anys dels vestits d'Armand Cardona Torrandell, o 25 dels de Joaquim Budesca. També s'hi troba  de forma inèdita vestits dels diables petits i mitjans de l'Agrupació de Balls Populars, per exemple.”

El visitant hi descobrirà amb calma elements que sovint queden amagats en el pas de la cercavila pels carrers, com els vestits antics que havien utilitzat els diversos balls, o detalls de la vestimenta actual.

A banda de la cercavila protocol·lària del Vot del Poble, la sala petita acull la mostra de la Cercavila de l'Imaginari, amb les figures i informació sobre els balls i les llegendes a les que fan referència. L'any 1999 els pabordes ¡ l'Ajuntament van crear aquesta cercavila infantil transgressora, diferent de les habituals, que reprodueixen les cercaviles dels adults.

L'exposició ha estat tot un èxit aquests dies de Festa Major, amb 332 visitants el dia que va obrir (dissabte 1), 338 persones diumenge 2, 495 persones aquest dilluns 3 d'agost, i els dies de Festa,   dimarts 4 va rebre 578 visites, i el dia de la Mare de Déu de les Neus, 615.

Avui, 6 d'agost, es podrà visitar de 18 a 21 h. A partir de divendres 7 i fins al 13 de setembre, l'horari és de dimarts a dissabte de 19 a 21h, els dissabtes, diumenges i festius també d'11 a 14 h, i els dilluns La Sala romandrà tancada.

Podeu veure les fotos de l'exposició aquí

.

.

S`hi poden veure vestits inèdits dels Diables

S'hi poden veure vestits inèdits dels Diables

La Cercavila de l`Imaginari també està representada a La Sala

La Cercavila de l'Imaginari també està representada a La Sala

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura, Festa
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració