Menú

Tornen les parades dels mercadals de mar i del centre adaptant-se a les mesures higièniques i distàncies de seguretat

Comparteix:
27/05/2020 16:44

L'Ajuntament de VNG habilitarà un nou indret per al mercadal dels dissabtes per afavorir el retorn a l'activitat laboral de tots els paradistes en la fase 2

A partir d'aquest divendres 29 de maig l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ja permetrà la celebració del mercadal del barri de Mar amb la totalitat de parades. Garantint l'aplicació de totes les mesures de seguretat: obligació d'ús de la mascareta, rentat de mans amb gel desinfectant i habilitant la ubicació de les 13 parades del mercadal respectant els 2 m de distància entre cadascuna d'elles, l'Ajuntament ha optat per facilitar el retorn a l'activitat econòmica del col·lectiu de paradistes dels mercadals de productes no alimentaris.

Des de la Regidoria de Producció del 1r Sector i Mercats municipals s'ha prioritzat des de l'inici de la pandèmia adoptar les mesures necessàries que permetessin el desenvolupament dels mercadals setmanals. Fins i tot en les fases més restrictives del confinament, quan la majoria de municipis van decidir anul·lar qualsevol tipus d'activitat de venda ambulant, l'Ajuntament de la ciutat va apostar per permetre aquesta activitat adequant l'espai, aplicant totes les mesures de seguretat i restringint el tipus de venda al producte fresc de proximitat, tal i com marcava la normativa.

Amb aquesta mateixa voluntat, el Govern municipal ha decidit reubicar temporalment el mercadal setmanal del centre al parc de Baix-a-Mar. D'aquesta manera es facilita el retorn a l'activitat econòmica dels paradistes no sedentaris en la seva totalitat. Segons la normativa a aplicar en la fase 2 si es reprengués el mercadal que dels dissabtes a la plaça del mercat, només podrien instal·lar-s'hi el 30% de les parades. A efectes pràctics això significaria una  rotació de presència de les parades al mercadal cada 5 setmanes.

Amb l'objectiu que la represa de l'activitat econòmica pugui ser equitativa per al conjunt de les parades del mercadal setmanal del centre l'Ajuntament ha optat per traslladar la celebració del mercadal a un espai suficientment gran per permetre la ubicació de les 140 parades que el conformen, garantint totes les mesures de seguretat i distància física que estableix la normativa vigent.

Els mercats municipals tornen a l'horari habitual

A partir d'aquest divendres 29 de maig, els mercats municipals de VNG tornen a l'horari habitual. En aquest sentit, el Mercat municipal del centre obre de dilluns a divendres de les 8 a les 14 h; dimarts i divendres de 17  20 h i els dissabtes de 7.00 a 14.30 h. El mercat municipal de Mar obre de dilluns a dissabte de 8 a 14 h i les tardes de dimarts i divendres de 17 a 20 h.

 

Imatge d`arxiu del mercadal de mar

Imatge d'arxiu del mercadal de mar

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Atenció a la ciutadania, Consumidors, Mercats
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració